Mátyás
-6 °C
1 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

A Fehérvár mentené a magyar kupacsapatok becsületét

2006.08.24. 16:24
Az augusztusra egyedüliként állva maradt magyar kupacsapat, a Fehérvár FC csütörtökön játssza visszavágóját a svájci Grasshoppers vendégeként az UEFA-kupa második selejtezőkörében. A Vidi esélyei a hazai 1-1 után nem a legjobbak és két kulcsjátékosa sem szerepelhet, de a csapat edzője ennek ellenére bizakodik.

Csertői Aurél, az FC Fehérvár vezetőedzője szerint csapata helyzete nehéz, de nem reménytelen a továbbjutást illetően a svájci Grasshoppers ellen a Zürichben csütörtökön 19:30-kor kezdődő labdarúgó UEFA-kupa visszavágón.

Kilábalni a gödörből

Az első meccs Székesfehérváron 1-1-es döntetlennel zárult. Akkor a hazaiak végig lelkesen és támadólag játszottak, meglepték a korábbi bolgár klasszis, Kraszimir Balakov edzette ellenfelet. Mégis a zürichi csapat szerzett vezetést, a Vidinek csak a hajrában sikerült egyenlítenie, a 93. percben a csereként beállt Horváth Gábor fejelte be az 1-1-et.

Az előző szezonban kupagyőztes és bajnoki bronzérmes Fehérvár idén egyébként szenved, lejátszott nyolc meccset és abból csak a legelsőt, a Kajrat Almati elleni UEFA-kupa selejtezőt nyerte meg. A bajnokságban csak 14. a Fehérvár, három meccsen szerzett egy ponttal.

Svájcban fordulhat a kocka

"A svájciak várják kedvezőbb helyzetből a mérkőzést, ez nem vitás, de mivel nem kaptunk ki három góllal, a mi helyzetünk sem reménytelen, csak rendkívül nehéz - mondta Csertői az elutazás előtt. - Sajnos Koller Ákos, Vincze Zoltán és Dvéri Zsolt is kisebb sérüléssel bajlódik, mindhárman elutaznak velünk Svájcba, de csak csütörtökön dől el, hogy vállalják-e a játékot."

A Fehérvár edzője nem tesz különbséget fontossági szempontból a bajnokság és az UEFA-kupa között. "Minden tétmeccs egyformán lényeges. Eddigi eredményeink a bajnokságban elmaradnak az előzetes várakozásoktól és a mi elképzeléseinktől is, ugyanakkor reménykedésre ad okot, hogy a teljesítményünkkel nem volt gond, csak egy kis szerencse hiányzott a sikeresebb szerepléshez. Nagyon jó lenne, ha Svájcban fordulna a kocka, és a jó játék a számunkra megfelelő eredménnyel is párosulna."

Sokan követik Kuttorékat

A Grasshoppers - amelyet emlékezetes módon, tizenegy éve a Bajnokok Ligája csoportkörében 3-0-ra vert a Ferencváros - harmadik a svájci bajnokságban és a hétvégi, zürichi rangadón szenvedte el első vereségét a város nevét viselő riválisától.

A Fehérvár kedd reggel utazott el Svájcba és a csapatot valószínűleg több százan kísérik majd el. A város pénzváltói ugyanis már kedd estére kifogytak a svájci frankból.