Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Ismét összekerült a BL-ben a Barcelona és a Chelsea

2006.08.24. 19:03
Monacoban elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportjainak sorsolását. A legnagyobb párharc az A-csoportban várható, ahol az angol és a spanyol bajnok mellé került a vb-gólkirállyal felálló Bréma is. A sorozatban érdekelt magyar játékosok (Tőzsér, Juhász) egy csoportba kerültek, az olasz Milan és a francia Lille mellé, míg a PSV-ben játszó Fehérnek többek között a Liverpool ellen kell bizonyítania.

Monacoban elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását. Az már a sorsolás előtt biztos volt, hogy azonos országbeli csapatok nem kerülhetnek össze.

Az angolok vannak a legtöbben

Az erőviszonyok alapján négy csoportba sorsolták a részvevőket, a legtöbb csapattal az angolok képviselték magukat, hiszen az előző bajnokság első négy helyezettje közül valamennyi (Chelsea, Manchester United, Arsenal, Liverpool) érdekelt volt. Három-három csapattal várták a sorsolást az olasz, a spanyol a francia és a portugál csapatok.

A Bajnokok Ligája történetében először fordult elő, hogy hat kelet európai csapat került a legjobb 32 közé. A két-két ororsz és ukrán együttes mellett, egy bolgár és egy román csapat bizakodhatott a kedvező sorsolásban.

Barca játékosok fölénye

A sorsolás történetében most először fordult elő, hogy az előző szezon legjobbjait is díjazták. Először a legjobb kapus kapott díjat, ez pedig a német Lehmann lett, megelőzve az olasz Buffont és a francia Coupet. A védőknél a világbajnok olasz Cannavaro, az Arsenalban játszó Eboue és a BL-győztes Puyol harcolt és végül a Barcelona hátvédje diadalmaskodott.

A középpályások közül is Barcelona játékos diadalmaskodott, ugyanis Deco nyerte a Juninho és Riquelme elleni harcot. A támadók közül Eto'o nyert, megelőzve csapattársát Ronaldinhot és az Arsenal francia játékosát Henryt.

Sorozatban harmadszor Barca-Chelsea

A csapatok közül először a Milan neve került elő, majd a 2005-ös döntő másik résztvevője, a Liverpoool következett és sorban a többi csapat. Érdekesség, hogy a magyar induló Debrecent kiverő Rabotnicskit búcsúztató Lille a Milan mellé kapott besorolást.

A legnagyobb párharc az A csoportban várható, ahol már most összekerült a végső győzelemre is esélyes Barcelona és a Chelsea. Ugyancsak érdekesnek tűnik a B-csoport is, ahol az Inter és a Bayern került össze, míg az E-csoportban a Real Madris ismét összejött a Lyonnal, amely egy évvel korábban csúnya verést mért rá.

Együtt a magyarok

A magyar érdekeltségű csapatok közül a Tőzsér Dániellel felálló AEK Athén és a Juhász Rolandot is soraiban tudó belga Anderlecht egy csoportba került, a Milan és a Lille mellé. A PSV Eindhovenben játszó Fehér Csabának pedig többek között a tavalyi győztes Liverpool, a Bordeaux és a Galatasaray jutott.

A BL első csoportköre:
A-csoport: Barcelona, Chelsea, Werder Bremen, Levszki Szófia
B-csoport: Internazionale, Bayern München, Sporting Lisboa, Szpartak Moszkva
C-csoport: Liverpool, PSV Eindhoven, Bordeaux, Galatasaray
D-csoport: Valencia, Roma, Olimpiakosz, Shahtar Donyeck
E-csoport: Real Madrid, Lyon, Steaua Bukarest, Dinamo Kijev
F-csoport: Manchester United, Celtic, Benfica, Köbenhavn
G-csoport: Arsenal, Porto, CSZKA Moszkva, Hamburg
H-csoport: Milan, Lille, AEK Athén, Anderlecht