Valér
2 °C
8 °C

Esélye sem volt a Fehérvárnak az UEFA-Kupában

2006.08.24. 21:48
A svájci Grasshoppers magabiztos játékkal, könnyedén nyert a Fehérvéár FC ellen az UEFA-kupa selejtezőjének második fordulójában. Csertői Aurél csapatának esélye sem volt a találkozón, kiesésével az utolsó magyar együttes is búcsúzott a nemzetközi porondtól.

Amíg a nyolcvanas években az volt a ciki, ha magyar klubcsapat nem élte meg a tavaszt. A kilencvenes években már bravúrnak számított, ha valaki 2-3 kört tudott menni, és valami csoda folytán, kivert egy esélyesebbnek tartott együttest. Mostanra viszont eljutottunk oda, hogy nem a telet, de még a szeptembert sem élte meg egyuik magyar kupacsapat sem, holott az idei szezonban az előző bajnokság első három helyezettje állt rajthoz.

Svájci másodosztályú és macedón

Az Újpestet az igen rangos bajnokságból (svájci másodosztály) érkező Vaduz, míg a Debrecent a macedón bajnok Rabotnicki verte ki simán. Maradt a Fehérvár, mely az UEFA-kupa első fordulójában a svájci Grasshoppers ellen próbálta meg javítani a magyar csapatok idei szereplésén.

A hazai 1-1-es döntetlen alkalmával hiába játszott még az ellenfél edzője szerint is sokkal jobban a magyar együttes, ez az eredményen nem látszott meg. Így ha ki nem is kapott, mégis hátrányból utazhatott a visszavágóra.

Félóra alatt eldőlt

A zürichi találkozón aztán nagy rohamokkal kezdtek a hazaiak, és a félidő középre már kétgólos előnyre tettek szert. A magyar csapatnak csak a szünet előtti percekben voltak felvillanásai, de ezek komoly veszélyt nem jelentettek a kapura.

A második félidőben aztán Balakov csapata visszaállt, megelégedett előnyével, míg a fehérváriak nem tudtak mit kezdeni a magabiztosan védekező ellenféllel. Helyszínen tartózkodó tudósítónk szerint ha reggelig játszák a meccset, a fehérváriak akkor sem lőnek gólt.

A fehérvári szurkolók nem véletlenül voltak elégedetlenek csapatukkal és annak vezetésével, így a szurkolás mellett, a "Hol a csapatunk?" és a "Mi vagyunk a videoton!" rigmusokat kiabálták. Ez azonban nem segített, így a Fehérvár - mint utolsó magyar csapat a nemzetközi kupában - 3-1-es összesítéssel búcsúzott az UEFA-kupától.

UEFA Kupa-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Grasshoppers (svájci)-FC Fehérvár 2-0 (2-0)
Zürich, 3000 néző, v.: Kuipers (holland)

Grasshoppers: Coltorti - Sutter, Langkamp, Weligton, Jaggy - Renggli, Salatic (Pavlovic, 63.), Roberto Pinto (Toure, 63.), Eduardo - Dos Santos, Ristic (León, 82.)

FC Fehérvár: Sebők Zs. - Csizmadia, Kuttor, Horváth G., Mohl - Bozic, Schwarcz, Farkas B. (Lattenstein, 67.) - Alumona, Sitku (Horváth F., 67.), Dajic

gólszerzők: Sutter (5.), Dos Santos (24.)
sárga lap: Salatic (58., Grasshoppers)

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft