Ágnes
-1 °C
2 °C

Bukott a Juventus az Olasz Kupában

2006.08.28. 11:32
Remek meccsen, 70 ezer néző előtt büntetőkkel esett ki az Olasz Kupából a Juventus labdarúgó csapata. Ez azt jelenti, a bundabotrány miatt a másodosztályba visszasorolt torinói csapat a következő szezonban sem indulhat a nemzetközi kupában. A vasárnap rendeeztt nyolc találkozón, négy elsőosztályú csapat is kiesett.

Elképesztően izgalmas és fordulatos mérkőzésen büntetőpárbajban kiesett a bundabotrány miatt a másodosztályba visszasorolt Juventus a Napolival szemben a labdarúgó Olasz Kupa 3. fordulójában - ezzel biztossá vált, hogy jövőre sem indulhat nemzetközi kupasorozatban.

70 ezer ember, fordulatos meccs

A találkozót a 80-as évek közepét idéző - amikor is a torinóiakat Michel Platini, a nápolyiakat pedig Diego Maradona erősítette - érdeklődés jellemezte: 70 ezer fanatikus tekintette meg a nápolyi San Paolo Stadionban az összecsapást.

A Zebrák a várakozásoknak megfelelően a 27. percben vezetést szereztek Chiellini révén, de a hazaiak még a szünet előtt egyenlíteni tudtak Bucchi találatával. A második játékrész elején a vezetést is megszerezte a Nápoly, de a világbajnok Del Piero révén a 78. percben egyenlíteni tudott a bundabotrányban leginkább érintett, ezért a legjobban megbüntetett Juventus.

Kiállítások, büntetők és egy Cannavaro

A hosszabbításban előbb a torinóiaktól (Camoranesi), majd a hazaiaktól (Grava) is kiállítottak egy-egy embert. A lefújás előtt öt perccel Del Piero ismét betalálét, de egy perccel később a világbajnoki címet nyert olasz válogatott csapatkapitányának, nyáron a Real Madrid kedvéért éppen a Juvét elhagyó Fabio Cannavarónak öccse, Paolo ismét egyenlővé alakította az állást.


Del Piero és Mariano Bogliacino küzd a labdáért

A büntetőpárbajban aztán a hazaiak örülhettek, miután a torinóiak közül Balzaretti a keresztléc fölé vágta a tizenegyest, így a Nápoly 7-6-os összesítéssel jutott tovább. Az eredmény azt jelenti, hogy az idény elején az azonnali visszajutást és az Olasz Kupa megnyerését célul tűző Juventus, a következő szezonban sem indulhat a nemzetközi kupákban.

Négy elsőosztályú is kiesett

Az élvonalbeli csapatok közül egyébként többen is buktak, az Udinese, a Lazio, az Atalanta és a Cagliari is kiesett. ALazio kivételével, valamennyi együttest másodosztályú csapat verte ki. Érdekesség, hogy a vasárnapi nyolc mérkőzésből hét nem ért véget a rendes játékidőben, kettőn pedig csak a büntetők döntöttek.

Olasz Kupa selejtező:
Napoli - Juventus 3-3 (tizenegyesekkel 7-6)
Arezzo - Udinese 1-1(tizenegyesekkel 6-5)
Bologna - Sampdoria 2-3
Crotone - Reggina 0-1 (hosszabbítás után)
Messina - Lazio 4-3 (hosszabbítás után)
Triestina - Atalanta 3-2 (hosszabbítás után)
Brescia - Cagliari 1-0 (hosszabbítás után)
Genoa - Modena 3-1 (hosszabbítás után)