Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

A Megyeri úton lesz a magyar-norvég focimeccs

2006.08.29. 16:14
Kedden engedélyezte az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), hogy a Puskás Ferenc Stadion helyett a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban rendezzék a szombati Magyarország-Norvégia Eb-selejtezőt.
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden engedélyt adott arra, hogy a Puskás Ferenc Stadion helyett a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban rendezzék meg szombaton 20 órától a Magyarország-Norvégia Európa-bajnoki selejtezőt.

Belement az ellenfél is

Berzi Sándor, az MLSZ nemzetközi igazgatója elmondta, hogy ilyen esetekben az UEFA általában engedélyezi a helyszínváltoztatást.

"Pár nappal a mérkőzés előtt egy ilyen módosítás rengeteg nehézséget okoz a rendező szövetségnek, ezért az UEFA tisztában van vele, hogy csak nyomós indok esetén érkezik hasonló kérés" - tájékoztatott Berzi. "Az engedély kiadásának feltétele, hogy az ellenfél is hozzájáruljon a változtatáshoz, és a vendéglátónak garantálnia kell, hogy ez a vendégcsapat számára semmilyen hátrányt vagy kényelmetlenséget nem jelent."

Nem hozták rendbe

A változtatást azért kérte a szövetség, mert hétfőn szembesült azzal, hogy a július 19-i Robbie Williams-koncert óta - az írásos garanciavállalás ellenére - nem hozták rendbe a gyepszőnyeget a Puskás Ferenc Stadion üzemeltetői. Egy tizenöt négyzetméteres területen teljesen hiányzik a fű, a pálya az MLSZ szerint játékra alkalmatlan.

Géczi Gábor, a Nemzeti Sportközpontok - ide tartozik a Puskás Stadion is - főigazgatója a távirati irodának az MLSZ észrevételeire hétfőn annyit mondott: nem kötelező a válogatottnak a Puskás Ferenc Stadionban játszani.

A Vecsés-Ferencváros másodosztályú labdarúgó bajnoki vasárnap már megrendezésre kerülhet a stadionban.

A válogatottal kapcsolatos hír még, hogy Szabics Imre megsérült, és kérdéses a játéka. A norvégok BL-győztes játékosa, Riise el sem utazott Budapestre.

Megsérült a meccs bírója
A Magyarország-Norvégia szombati Európa-bajnoki selejtezőre kijelölt holland játékvezető, Eric Braamhaar sérülés miatt nem tudja vállalni a találkozót, így az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) új bírót jelölt az összecsapásra.

A mérkőzést Braamhaar honfitársa, Pieter Vink vezeti majd. Segítői is hollandok: a két asszisztens Arie Brink és Patrick Gerritsen, a tartalék játékvezető pedig Bad Nijhuis lesz.