Zsuzsanna
-4 °C
3 °C
Swaney Elizabeth
ma 02:00
Swaney Elizabeth
Szabadstílusú sí

Máté Péter lett az idei legdrágább magyar futballista

2006.08.30. 09:37
A felnőtt labdarúgó-válogatottban eddig még nem szereplő Máté Péter az angol élvonalbeli bajnokság újoncához, a Readinghez szerződött. A huszonkét éves debreceni védő a klub legdrágább játékosa lett, hiszen az angolok 1,150 millió fontot fizetnek, vagyis 470 millió forintot.

Éger László után újabb középső védőjét adta el a magyar bajnoki címvédő, a Debrecen. Éger a spanyol másodosztályban folytatja, Máté Péter viszont sokkal előkelőbb helyre került, az angol élvonalbeli Reading csapatához.

A sérülés sem akadályozta meg az üzletet

Máté július végén megsérült, így a súlyos kudarccal véget érő szkopjei Bajnokok Ligája selejtezőn sem játszhatott, és a húzódása miatt a hazai bajnokikat is sorra kellett kihagynia. Az angol bajnokság újoncát mindez nem foglalkoztatta, kevéssel a csütörtök éjfélig tartó átigazolási szezon előtt szerződtette.

Mátéért egy évre 400 ezer fontot utal át a Reading, lényegében ez a kölcsönadási díja. Amennyiben az angolok elégedettek lesznek a huszonkét éves védő teljesítményével, akkor három évre igazolhatják le, és újabb 750 ezer font érkezik a Debrecen számlájára.

A Portsmouth is szóba került a télen

Máté így egycsapásra az egyik legdrágább magyar futballista lett, a győri Priskin Tamás elé került, akiért a másik újonc, a Watford egymillió fontot fizetett.

A védőt a télen a Portsmouth is szívesen látta volna a soraiban, de az ügylet végül nem jött össze.

A bemutatkozás jól sikerült

A Reading tulajdonosa John Madejski, aki ha már pár éve épített egy új stadiont a klubnak, akkor el is nevezte magáról. A Reading bemutatkozó meccsét megnyerte, 3-2-re legyőzte a Middlesborough-t, azóta viszont kétszer veszített, így a tizenkettedik a tabellán.

A két klub közötti szerződés magában foglal még egy edzőmeccset is, vagyis 2007 nyarán a klub a Loki vendége lesz.