Auguszta
-4 °C
2 °C

Lipcsei: elfogyott a türelmünk, elég volt a hitegetésből

2006.08.31. 17:35
A ferencvárosi klub elnöke, Ináncsy Miklós úri becsületszavát adta, hogy augusztus utolsó napjáig kifizetik a futballisták tartozásait. Az átutalás viszont még nem történt meg, a csapatkapitány, Lipcsei Péter szerint elfogyott a türelmük. Ha feljelentik a klubot, és az továbbra is fizetésképtelen, akkor az NB III-ban találhatja magát.
Előreláthatólag a legutóbbi fizetési határidőként megjelölt augusztus 31-én sem kapják meg elmaradt prémiumukat a Ferencváros labdarúgói és a szakmai stáb tagjai.

A klub most is mindent megtesz

"A klub mindent megtesz annak érdekében, hogy rendezze elmaradását" - mondta Horváth K. József kommunikációs igazgató. "A Ferencváros is több helyről vár nagyobb összeget, ha ezek megérkeznek, azonnal elkezdődik az elmaradt prémiumok kifizetése. Azt viszont szeretném hangsúlyozni, hogy az alapfizetését mindenki megkapja."

A kommunikációs igazgató szerint nem kell attól tartani, hogy a tartozás miatt azonnal a harmadosztályba sorolják vissza a zöld-fehéreket.

Közelít az NB III

"Én is olvastam több helyen, hogy ha augusztus 31-ig nem sikerül minden tartozást rendezni, akkor a hétvégén már az NB III-ra kell készülnünk, de ez azért nem így működik. Ha valaki megunja a várakozást és feljelenti a klubot, akkor a Magyar Labdarúgó Szövetség eljárást indít, hoz egy elsőfokú határozatot, ez ellen fellebbezéssel lehet élni, tehát van egy ügymenet, amit nem lehet megkerülni. Természetesen abban bízunk, hogy senki sem fordul az MLSZ-hez, mindenki átérzi és megérti a helyzetünket, s amint lehetőség nyílik rá, a Ferencváros rendezi tartozását."

Horváth K. József hozzátette: a legkomolyabb bevételt a nyolchektárnyi telek vagyonkezelői jogának értékesítéséből reméli a klub, de mivel a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) a spanyol befektető anyagát sem találta megfelelőnek, új - immár harmadik - pályázatot kell kiírni, melynek részleteiről zajlik az egyeztetés az illetékesek között.

Lipcsei szerint nincs átütemezés

Lipcsei Péter csapatkapitány azt mondta, hogy egyelőre még nem tájékoztatták a kialakult helyzetről. "Ha ma sem kapjuk meg az elmaradt pénzünket, akkor meg kell beszélnünk a többiekkel, mit tegyünk. Úgy gondolom, hogy több papírt nem írunk alá a tartozások átütemezéséről, már három éve hitegetnek bennünket, elfogyott a türelmünk. Gellei Imre vezetőedző mindig azt kéri tőlünk, hogy kizárólag a következő meccsre koncentráljunk, eddig így is cselekedtünk. Most is kötelességünk a szurkolók miatt tovább játszanunk, és a Vecsés elleni vasárnapi meccsre figyelnünk és készülnünk."

A sajtóban megjelent hírek szerint a klub egymilliárd forint körüli összeggel tartozik, ennek felével a labdarúgóknak.