Huba
17 °C
33 °C

Dámosy: A Fradi elnöke akarok lenni

2006.09.01. 15:14
A magyar sportélet egyik legsikeresebb menedzsere, Dámosy Zsolt pályázik a Ferencvárosi Torna Club elnöki posztjára. Dámosy nem csak a labdarúgó Rt., hanem az egész klub első embere lenne, de elmondása szerint, ha nem ő lesz az, viszont jelölésével hozzájárul egy tőkeerős elnök szerepvállalásához, már elégedett lesz.

"A másodosztályba sorolással újra éledt a Ferencváros szurkolóiban a tűz, a FTC szeretete és ezt a tüzet táplálni kell" - mondta Dámosy Zsolt azon a sajtótájékoztatón, melyet élete legfontosabb sajtótájékoztatójának nevezett, és amelyen kijelentette, pályázik a Ferencváros elnöki posztjára.

Télen senkinek nem merte ajánlani

Dámosy elmondta, már télen megfordult a fejében ez az üzleti megoldás, de rájött, gyatra, kilátástalan helyzetben van a klub, így egyetlen komolyabb ismerősének sem merte ajánlani, mint befektetési lehetőséget.

"A Ferencváros több mint sportegyesület és a jelenlegi helyzet mindenkit megmozgat" - mondta - Dámosy, aki többek között Erdei Zsolt és Kovács Ágnes menedzsere is. A bevallása szerint gyerekkora óta zöld-fehér érzelmű menedzser úgy érzi, a jelenlegi helyzet mindenkit megmozgat, de ő nem akar taktikázni. Tervei szerint egy 12-15 fős elnöki tanácsadói csoport segítené munkáját. Elképzeléseit a közeljövőben megismertetné az FTC szakosztályaival, hogy a közgyűlésen már ismert jelöltként indulhasson.

Még nem halt meg a páciens

"Átkell nézni mennyire beteg a páciens, és utána megmondani mit kell tenni. Ezt azonban gyorsan kellene, mert a jelenlegi állapotban halál közeli állapotban van a beteg" - utalt a Fradi jelenlegi helyzetére. A célja, hogy egy olyan profi csapatot építsen fel, amely bárkivel leülhet tárgyalni és nem személyfüggő adott esetben. Ha Ináncsy elnök úr nem vonul vissza, könnyen lehet, ez volt a klub utolsó fellángolása" - mondta Dámossy, aki hangsúlyozta, kampányának fontos eleme lesz az őszinteség és az átláthatóság.

"Egyszerűen elfogadhatatlannak tartom, hogy az elnök egyedül tárgyaljon a klub jövőjéről, hiszen ennyi mindent képtelenség átlátni" - folytatta Dámossy, aki elárulta, hogy megválasztása esetén elsőként a klub alapszabályát módosítanák.

Ha kell azonnal visszalép

A jelenlegi alapszabály szerint ugyanis a közgyűléseken a szakosztályok küldöttei szavaznak, akik a legtöbb esetben sportolók: "Számomra hihetetlen, hogy fontos gazdasági kérdésekben mondjuk úszóknak, vagy kerékpárosoknak kelljen dönteniük, holott a klub legnagyobb vonzereje a labdarúgás. Az utolsó óra utolsó percében vagyunk, nem szabad tétlenkedni" - mondta Dámosy, aki hozzátette, ha lát valakit, aki nála jobb tervekkel, esetleg biztos anyagi háttérrel pályázik, azonnal visszalép, mert számára a klub fontosabb, mint személyes sikerei.

A tervezett elnöki tanácsadói csoport lehetséges tagjai közül egyelőre csak Moncz Attila sportújságírót, Hermány Csabát, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság igazgatóságának tagját, valamint Kovács "Kokó" Istvánt, korábbi ökölvívó világbajnokot nevezte meg az elnökjelölt.

Ináncsy nyitott a tárgyalásra

Az ökölvívó Kovács István menedzsereként ismertté vált Dámossy feltételezései szerint 1,5 milliárd forintra lenne szükség a klub rendbetételéhez. A sajtótájékoztatón Horváth K. József, az FTC kommunikációs igazgatója Ináncsy Miklós nevében azt mondta, a jelenlegi elnök szívesen ad tanácsot Dámossynak.

A sajtóhírek szerint egymilliárd forintos adóssággal küszködő FTC-nek eddig két pályázaton sem sikerült értékesítenie az Üllői úti nyolchektáros területet. A labdarúgócsapatot nevezési hiányosságok miatt a másodosztályba sorolták, az elnökség pedig a lemondások következtében határozatképtelenné vált. Ináncsy Miklós elnöknek szerdához képest 30 napon belül közgyűlést kell összehívnia, amely megválasztja az új vezetőséget.