Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Dámosy: A Fradi elnöke akarok lenni

2006.09.01. 15:14
A magyar sportélet egyik legsikeresebb menedzsere, Dámosy Zsolt pályázik a Ferencvárosi Torna Club elnöki posztjára. Dámosy nem csak a labdarúgó Rt., hanem az egész klub első embere lenne, de elmondása szerint, ha nem ő lesz az, viszont jelölésével hozzájárul egy tőkeerős elnök szerepvállalásához, már elégedett lesz.

"A másodosztályba sorolással újra éledt a Ferencváros szurkolóiban a tűz, a FTC szeretete és ezt a tüzet táplálni kell" - mondta Dámosy Zsolt azon a sajtótájékoztatón, melyet élete legfontosabb sajtótájékoztatójának nevezett, és amelyen kijelentette, pályázik a Ferencváros elnöki posztjára.

Télen senkinek nem merte ajánlani

Dámosy elmondta, már télen megfordult a fejében ez az üzleti megoldás, de rájött, gyatra, kilátástalan helyzetben van a klub, így egyetlen komolyabb ismerősének sem merte ajánlani, mint befektetési lehetőséget.

"A Ferencváros több mint sportegyesület és a jelenlegi helyzet mindenkit megmozgat" - mondta - Dámosy, aki többek között Erdei Zsolt és Kovács Ágnes menedzsere is. A bevallása szerint gyerekkora óta zöld-fehér érzelmű menedzser úgy érzi, a jelenlegi helyzet mindenkit megmozgat, de ő nem akar taktikázni. Tervei szerint egy 12-15 fős elnöki tanácsadói csoport segítené munkáját. Elképzeléseit a közeljövőben megismertetné az FTC szakosztályaival, hogy a közgyűlésen már ismert jelöltként indulhasson.

Még nem halt meg a páciens

"Átkell nézni mennyire beteg a páciens, és utána megmondani mit kell tenni. Ezt azonban gyorsan kellene, mert a jelenlegi állapotban halál közeli állapotban van a beteg" - utalt a Fradi jelenlegi helyzetére. A célja, hogy egy olyan profi csapatot építsen fel, amely bárkivel leülhet tárgyalni és nem személyfüggő adott esetben. Ha Ináncsy elnök úr nem vonul vissza, könnyen lehet, ez volt a klub utolsó fellángolása" - mondta Dámossy, aki hangsúlyozta, kampányának fontos eleme lesz az őszinteség és az átláthatóság.

"Egyszerűen elfogadhatatlannak tartom, hogy az elnök egyedül tárgyaljon a klub jövőjéről, hiszen ennyi mindent képtelenség átlátni" - folytatta Dámossy, aki elárulta, hogy megválasztása esetén elsőként a klub alapszabályát módosítanák.

Ha kell azonnal visszalép

A jelenlegi alapszabály szerint ugyanis a közgyűléseken a szakosztályok küldöttei szavaznak, akik a legtöbb esetben sportolók: "Számomra hihetetlen, hogy fontos gazdasági kérdésekben mondjuk úszóknak, vagy kerékpárosoknak kelljen dönteniük, holott a klub legnagyobb vonzereje a labdarúgás. Az utolsó óra utolsó percében vagyunk, nem szabad tétlenkedni" - mondta Dámosy, aki hozzátette, ha lát valakit, aki nála jobb tervekkel, esetleg biztos anyagi háttérrel pályázik, azonnal visszalép, mert számára a klub fontosabb, mint személyes sikerei.

A tervezett elnöki tanácsadói csoport lehetséges tagjai közül egyelőre csak Moncz Attila sportújságírót, Hermány Csabát, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság igazgatóságának tagját, valamint Kovács "Kokó" Istvánt, korábbi ökölvívó világbajnokot nevezte meg az elnökjelölt.

Ináncsy nyitott a tárgyalásra

Az ökölvívó Kovács István menedzsereként ismertté vált Dámossy feltételezései szerint 1,5 milliárd forintra lenne szükség a klub rendbetételéhez. A sajtótájékoztatón Horváth K. József, az FTC kommunikációs igazgatója Ináncsy Miklós nevében azt mondta, a jelenlegi elnök szívesen ad tanácsot Dámossynak.

A sajtóhírek szerint egymilliárd forintos adóssággal küszködő FTC-nek eddig két pályázaton sem sikerült értékesítenie az Üllői úti nyolchektáros területet. A labdarúgócsapatot nevezési hiányosságok miatt a másodosztályba sorolták, az elnökség pedig a lemondások következtében határozatképtelenné vált. Ináncsy Miklós elnöknek szerdához képest 30 napon belül közgyűlést kell összehívnia, amely megválasztja az új vezetőséget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?