Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Gerát megviccelték csapattársai

2006.09.01. 13:57
Új szponzort talált a szombati első Európa-bajnoki selejtező előtt a magyar labdarúgó válogatott, az új szurkolói mezt is lehet már kapni. A KIA autóit a válogatott tagjai vezették be a Puskás-stadionba, Gera Zoltán volt a hangulatmester, de őt is megtréfálták.

Szeptember elsejétől három éven át a Pappas Auto Magyarország Kft. lesz a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szponzora - jelentették be a Puskás Ferenc Stadionban tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Kisteleki dél-koreai emléke

A cég húsz KIA gépkocsit bocsát az MLSZ rendelkezésére. Friedrich Lixl, az ausztriai központú cég magyarországi vállalatának vezérigazgatója elmondta: a Pappas a 2008-as osztrák-svájci közös rendezésű Eb egyik hivatalos támogatója és bízik benne, hogy a magyar válogatott is eljut a kontinenstornára. "Ausztria már túljutott a selejtezőn" - jegyezte meg viccesen, hiszen Ausztria a rendező jogán résztvevő.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke megígérte: a szövetség és a nemzeti együttes játékosai mindent megtesznek azért, hogy az együttműködés sikeres és hosszú távú legyen. Egy személyes emlékét is megosztotta a jelenlévőkkel, miszerint amikor ő a kölni edzői főiskolát végezte, az egyik legelhivatottabb és legfegyelmezettebb a dél-koreai Bum Kun Csa volt, aki évekig megbecsült játékosa lett a német Leverkusennek. Ők is ilyen fegyelemmel kiszolgálni a dél-koreai autógyártót.

Fülöp vezet, Király az anyósülésen

Az autókat a Puskás-stadionba a válogatott játékosai hozták be, a két Angliában védő kapus egyet kapott, Fülöp Márton vezetett, Király Gábor ült az anyós ülésen.

Miközben jókedvűen készülődött a csapat, Gera Zoltán vette át a mókamester szerepét, valamennyi autónak felhajtotta az ablaktörlőjét, és felnyitotta a csomagtartóját. Eközben viszont nem vette észre, hogy a társai az övét elrejtették. Akkor esett kétségbe, amikor szóltak neki, hogy eljött a bevonulás ideje, mert nem találta a sajátját. Végül megmutatták neki, merre keresse, így ő sem maradt le a bevonulásról.

Szurkolói póló is van már

Bemutatták azt a szurkolói mezt is, mely az adidas jóvoltából megvásárolható lesz szombaton, a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban sorra kerülő magyar-norvég Eb-selejtezőn. A piros pólón a magyar csapat kvalifikációs meccseinek időpontja és az ellenfelek neve olvasható.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!