Árpád
-2 °C
4 °C

Bozsik: Ötévente egyszer hibázunk ennyit

2006.09.03. 00:36
A magyar futballkapitány nem volt rezignált a norvégok elleni, 1-4-re elveszített Európa-bajnoki mérkőzés után, az ellenfél edzőjét a mieink mellett még a saját játékosai is meglepték.

Nem dőlt a kardjába a norvégok ellen szánalmas játékkal elveszített szombati futball-Eb-selejtező után Bozsik Péter. Igaz, az első tétmeccsén a válogatottat irányító edző korábban azt is mondta, szerezhetünk hat, de akár nulla pontot is a sorozat első két találkozóján.

Rossz pillanatokban

"A magyar válogatott húsz éve élethalál meccseket játszik, azért remeg meg a futballisták lába rendszeresen" - kezdte értékelését az 1-4-es találkozó után Bozsik. A válogatott kapitányaként az év eleje óta dolgozó edző szerint a nemzeti csapat ötévente hibázik ennyit.

Rossz lélektani pillanatokban jöttek a gólok, vélekedett. Elismerte, elment a meccs már az első félidőben, háromgólos vendégvezetés után szerinte nem is lehetett belenyúlni a mérkőzésbe. A kapitány arra emlékeztetett, Új-Zélandot is az addig szenvedő játékosok verték meg májusban a második félidőben, most meg csak abban tudott reménykedni, hogy történik valami a folytatásban.

Bozsik úgy véli, azért nem lehetett levonni következtetéseket az idei meccsekből, mert tétmérkőzéseken mást nyújtanak a játékosok, mint barátságos találkozókon. Ráadásul most az a vélekedés sem igazolódott, hogy a virtuóz magyar csapatnak esélye lehet a sablonos, atlétikus, erőfocit játszó norvégokkal szemben. Az északiak ugyanis technikailag is jobbak voltak csapatánál.

Sokkal jobbat ne reméljünk

Kérdésre felelve, a hogyan továbbról a játékosok pozitív hozzáállását említette. Az öltözőben több játékos is azt mondta, most, szerdán, a bosnyákok ellen dől el, milyen sportemberek is ők valójában. Bozsik azt mondta, pofont kaptak, nagyot, ami most ég, de megpróbálják összekapni a csapatot.

A kapitány egyébként most is elismételte korábbi véleményét, hogy a reális célunk az lehet, hogy a harmadik helyet szerezzük meg a csoportunkban, annak érdekében, hogy a következő selejtezősorozat előtt jobb besorolást kaphassunk.

Meglepett norvég edző

"Nagyon keményen felkészültünk, nagyon ismertük a magyar csapatot" - értékelt a norvégok győztes mestere, Age Hareide. Elismerte, kicsit meg is lepődtek, mert többet vártak a magyaroktól ismereteik alapján. Megdöbbentette, hogy a saját stratégiájukat teljesen sikerült megvalósítaniuk, olyannyira, hogy saját játékosai közül őt is többen meglepték jó játékukkal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?