Viola
-6 °C
-2 °C

Magabiztosan verte a Fradi a Vecsést

2006.09.03. 21:02
A Puskás-stadionban is játszott immár másodosztályú meccset a Ferencváros, amely a Vecsés vendégeként 3-0-ra nyert. Tököli Attila egy gyermeteg hiba miatt nem térhetett vissza, Lipcsei Péter meg a vecsési kapussal kakaskodott.

Pályája alkalmatlansága miatt a Puskás Ferenc Stadionba vitte a Ferencváros elleni mérkőzését az NB II-es Vecsés. Körülbelül nyolcezren voltak kíváncsiak a két csapatra vasárnap délután.

A találkozót érdekes közjáték vezette fel: a vecsési '97-es korosztály gyerekfocistái a Pest megyei hasonló korúakkal meccseltek, miközben a már ekkor kétszáz fős ferencvárosi szurkolótábor rákezdett az elmúlt hetek "slágerére". Ez nem más mint Kisteleki István MLSZ-elnök szidalmazása a "Kisteleki, baszd meg az anyádat!" rigmussal.

Az FTC-nél a végletekig feszített pénzügyi helyzet mellett újabb ügy borzolta a kedélyeket: Tököli Attila két év után tervezett visszatérése elmaradt. A csatárnak ugyanis nem volt meg a sportorvosi igazolása. Gellei Imre edző csak hitetlenkedett, hogy ez megtörténhetett.

A mérkőzés úgy alakult, ahogyan a Ferencváros szerette volna. A zöld-fehérek jó, ha harminc százalékot kiadtak magukból a keveset mutató ellenfél ellen. Azt még a hazaiak játékos-edzője, a korábbi kispesti és mtk-s futballista, Pisont István is elismerte, hogy hitehagyottan léptek a pályára. Nagyon nagy területet hagytak a fradistáknak, akik így bátran mehettek fel, előfordult, hogy Lipcseit tíz méteres körzetében nem volt, aki megtámadja őt. Ennek eredménye lett két gól. Negyedóra után Dragóner fejjel talált be egy szöglet után, majd egy szép akció végén Laczkó volt eredményes. A szünet előtt vecsési kapus, Elbert egy próbálkozást fejjel hárított.

A szünet után a Fradi újabb gólt szerzett, Lipcsei Péter tizenegyest értékesített. Itt azonban kisebb malőr történt, ugyanis az FTC csapatkapitánya a büntető után a labdáért ment, azt kézbe vette, majd Elbert kapus kezébe fejelte. A hálóőr ezt nem vette jól, ugyanis a felezővonal felé induló Lipcsei felé fejelte a labdát és pont el is találta őt. Erre Lipcsei nagyon ideges lett, de a komolyabb kakaskodás elmaradt.

Ezután fokozatosan leeresztette az FTC, a Vecsés egyre szebb támadásokat vezetett. Az eredmény azonban nem változott, így a zöld-fehérek negyedik meccsüket is megnyerték az NB II-ben.

A meccs közben Szabó Zsolt játékvezető a szlovákokat mocskoló rigmusok miatt egyszer megszakította a találkozót, de két perc elteltével engedélyt adott a folytatásra.

VECSÉS-FERENCVÁROS 0-3 (0-2) Puskás Ferenc-stadion, 8000 Gól: Dragóner (15.), Laczkó (33.), Lipcsei (54., 11-esből)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!