Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Öt év múlva első osztályú csapatot akarunk Vecsésen

2006.09.04. 13:45
A labdarúgó NB II. negyedik fordulójában a Vecsés együttese sima háromgólos vereséget szenvedett a Ferencvárostól. Az eredmény ellenére a város csapatánál nagyratörő terveket szövögetnek, a vezetők öt éven belül ugyanis szeretnék az első osztályba jutni.

"2011-ben lesz százéves a klub, és véleményem szerint addigra elérhetjük, hogy NB I-es csapata legyen Vecsésnek" - mondta Földvári Tibor, a Vecsés FC elnökhelyettese. Az alig több mint húszezres város sportvezetője a Ferencváros elleni (0-3) másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt és után válaszolt kérdéseinkre.

Hol legyen az új stadion

"Jelenleg azon megy a vita, hogy új stadiont építsünk a város Gyál felöli végén, amely 3-5 ezer néző befogadására alkalmas, vagy a mostanit nagyobbítsuk meg és újítsuk fel, 2-3 ezresre?" - mondta a 46 esztendős Földvári, aki 1975 óta a klub alkalmazottja. Szó szerint végigjárta a szamárlétrát, az ifi-, a tartalék és a nagycsapatban is játszott, utóbbinak hét évig a csapatkapitánya is volt.

A magánemberként vállalkozó elnökhelyettes úgy érzi, a mostani csapatra alapozva létre jöhet egy olyan együttes, amelyre hamarosan büszkék lesznek a vecsésiek. A Fradi elleni találkozóról csak annyit mondott, bármi is lesz az eredmény, játékosainak hatalmas élmény lesz a találkozó, hiszen ezzel mindenképpen történelmi esemény részesei lehetnek.

Gellei: mi tudjuk a feladatunk
Gellei Imre, a Ferencváros vezetőedzője a találkozó előtt nem kívánt foglalkozni klubja anyagi helyzetével, mint elmondta, meccsnapon senki nem foglalkozik a pénzzel. "Mindenkinek megvan a felelőssége a kialakult helyzetért, a mi feladatunk pedig ebben a nehéz helyzetben is szurkolóink kiszolgálása" - mondta a mesteredző.

Büszkeség és elégedettség

"Amikor évekkel ezelőtt azt mondtam, még az NB III-ban, hogy stabil másodosztályú csapatot szeretnék Vecsésen, sokan kinevettek, de most, hogy itt állhatok ás a Fradi ellen készülünk - amihez kellett a zöld-fehérek kizárása is - büszkeség és elégedettség tölt el."

A meccs alatt aztán alábbhagyott kissé a lelkesedés, többször is elkeseredett arccal mondta szinte csak magának: gyengén játszunk, nem azt csináljuk amit szoktunk. A szünetben azért reménykedett, sikerül a Vecsést felrázni, és legalább a becsületgólt megszerezni. A végén pedig reálisan értékelte a látottakat, elismerte hiába tettek meg mindent a jobb eredményért, a Fradi jobb volt.

Elégedetlen volt magával az edző

Pisont István, a Bp. Honvéd egykori válogatott játékosa, a vecsésiek jelenlegi szakmai vezetője a találkozó előtt csak annyit mondott, jobban izgul, mint játékosként bármikor.

"Az első félidőben hitehagyottan játszottunk, nem erre számítottam, semmi nem jött össze nekünk, hatalmas területet engedtünk át a Fradinak. A második játékrészben már a saját játékunkat játszhattuk, ekkor jobbak is voltunk" - mondta Pisont a találkozó után, miközben saját teljesítményéről csak annyit mondott: "Gyenge voltam."