Árpád
-2 °C
4 °C

Öt év múlva első osztályú csapatot akarunk Vecsésen

2006.09.04. 13:45
A labdarúgó NB II. negyedik fordulójában a Vecsés együttese sima háromgólos vereséget szenvedett a Ferencvárostól. Az eredmény ellenére a város csapatánál nagyratörő terveket szövögetnek, a vezetők öt éven belül ugyanis szeretnék az első osztályba jutni.

"2011-ben lesz százéves a klub, és véleményem szerint addigra elérhetjük, hogy NB I-es csapata legyen Vecsésnek" - mondta Földvári Tibor, a Vecsés FC elnökhelyettese. Az alig több mint húszezres város sportvezetője a Ferencváros elleni (0-3) másodosztályú labdarúgó mérkőzés előtt és után válaszolt kérdéseinkre.

Hol legyen az új stadion

"Jelenleg azon megy a vita, hogy új stadiont építsünk a város Gyál felöli végén, amely 3-5 ezer néző befogadására alkalmas, vagy a mostanit nagyobbítsuk meg és újítsuk fel, 2-3 ezresre?" - mondta a 46 esztendős Földvári, aki 1975 óta a klub alkalmazottja. Szó szerint végigjárta a szamárlétrát, az ifi-, a tartalék és a nagycsapatban is játszott, utóbbinak hét évig a csapatkapitánya is volt.

A magánemberként vállalkozó elnökhelyettes úgy érzi, a mostani csapatra alapozva létre jöhet egy olyan együttes, amelyre hamarosan büszkék lesznek a vecsésiek. A Fradi elleni találkozóról csak annyit mondott, bármi is lesz az eredmény, játékosainak hatalmas élmény lesz a találkozó, hiszen ezzel mindenképpen történelmi esemény részesei lehetnek.

Gellei: mi tudjuk a feladatunk
Gellei Imre, a Ferencváros vezetőedzője a találkozó előtt nem kívánt foglalkozni klubja anyagi helyzetével, mint elmondta, meccsnapon senki nem foglalkozik a pénzzel. "Mindenkinek megvan a felelőssége a kialakult helyzetért, a mi feladatunk pedig ebben a nehéz helyzetben is szurkolóink kiszolgálása" - mondta a mesteredző.

Büszkeség és elégedettség

"Amikor évekkel ezelőtt azt mondtam, még az NB III-ban, hogy stabil másodosztályú csapatot szeretnék Vecsésen, sokan kinevettek, de most, hogy itt állhatok ás a Fradi ellen készülünk - amihez kellett a zöld-fehérek kizárása is - büszkeség és elégedettség tölt el."

A meccs alatt aztán alábbhagyott kissé a lelkesedés, többször is elkeseredett arccal mondta szinte csak magának: gyengén játszunk, nem azt csináljuk amit szoktunk. A szünetben azért reménykedett, sikerül a Vecsést felrázni, és legalább a becsületgólt megszerezni. A végén pedig reálisan értékelte a látottakat, elismerte hiába tettek meg mindent a jobb eredményért, a Fradi jobb volt.

Elégedetlen volt magával az edző

Pisont István, a Bp. Honvéd egykori válogatott játékosa, a vecsésiek jelenlegi szakmai vezetője a találkozó előtt csak annyit mondott, jobban izgul, mint játékosként bármikor.

"Az első félidőben hitehagyottan játszottunk, nem erre számítottam, semmi nem jött össze nekünk, hatalmas területet engedtünk át a Fradinak. A második játékrészben már a saját játékunkat játszhattuk, ekkor jobbak is voltunk" - mondta Pisont a találkozó után, miközben saját teljesítményéről csak annyit mondott: "Gyenge voltam."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?