Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Ibrahimovicot hazazavarták a svéd keretből

2006.09.05. 11:01
Úgy tűnik, az Európa-bajnoki selejtezők nem nagyon hozzák lázba már az európai középmezőnyhöz tartozó csapatok játékosait sem. A svéd és a horvát keretből is három-három játékos gondolta úgy, inkább bulizik az edzőtábor helyett. Valamennyiüket kirakták a keretből, holott valamennyien meghatározó játékosai együttesüknek.

A szombati norvégoktól elszenvedett Európa-bajnoki selejtezőbeli vereség nem csak a magyar szurkolókat viselte meg. Úgy tűnik, az előző világbajnoki selejtezősorozatban a magyar együttest egyaránt megelőző és vb-részvételt kiharcoló svéd és horvát csapat játékosai is nehezen emésztették meg a súlyos zakót.

Hazazavart sztárok

A svédeknél Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg és Christian Wilhelmsson vasárnap este Göteborg "szépségeivel ismerkedett", ám az előírt 23 helyett csak hétfőn 1:15 órakor érkezett vissza a hotelbe.


Ibrahimovic kiszorult a pályáról (fotó: AFP)

Éjszakai kimaradásuk miatt a szövetségi kapitány azonnal hazaküldte három alapemberét. "Életem legszomorúbb döntése volt ez, de meg kellett hoznom" - mondta a Lars Lagerbäck, akinek együttese szerdán 19:30 órakor Liechtensteint fogadja az F-csoportban.

Több mint egymilliós bírság a horvát kimaradóknak

Érdekesség, hogy egy nappal korábban a horvátok három sztárja - Ivica Olic, Bosko Balaban és Dario Srna - jutott hasonló sorsra. Miközben csapatuk első selejtezőjére készül a sorozatban az oroszok ellen, ők a zágrábi Fontana bárban mulatoztak.

Pechjükre verekedés tört ki, amiben ugyan nem vettek részt, de amikor a rendőrök mindenkit igazoltattak, kiderült, nekik az edzőtáborban lenne a helyük. Slaven Bilic szövetségi kapitány úgy döntött, helyükre senkit sem hív be a keretbe, így csupán három csatára maradt. A horvát szövetség fejenként 30 ezer kuna (1,1 millió forint) befizetésére kötelezte a játékosokat.

Wenger szerint felesleges ennyi válogatott meccs

A két esethez kapcsolódhat Arsene Wengernek, az Arsenal francia mesterének nyilatkozata, aki a versenynaptár módosítását követeli a Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA), mert szerinte felesleges és túl sok a válogatott mérkőzés. Véleménye szerint a múlt szombati Európa-bajnoki selejtezők 80 százalékának semmilyen szakmai értéke sem volt a csapatok közötti nagy tudáskülönbség miatt, és a szurkolók sem szórakoztak jól.

"Skócia 6-0-ra verte a Feröer-szigeteket, Anglia 5-0-ra Andorrát, Spanyolország 4-0-ra Liechtensteint. Ezeknek a találkozóknak semmi értelmük nincs." Wenger szerint legalább a felére kell csökkenteni a válogatott találkozók számát. "Az Arsenal, a Real Madrid vagy az AC Milan nem azért fizet több millió eurót a sztárjainak, hogy ők utána ilyen kiscsapatok elleni mérkőzéseken kockáztassák a testi épségüket és ne álljanak a klubjaik rendelkezésére."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!