Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öngóllal fenyegetett a Chelsea-védő

2006.09.05. 12:37
Átengedte az Arsenalnak William Gallast a Chelsea, a klub szerint azért, mert a játékos öngóllal fenyegetőzött, ha újra a kékeknél kell pályára lépnie. A védő tagad, és hazugsággal vádolja a londoni egyesületet, melynek szerinte "pénze van, de stílusa nincs".

"Tavaly új szerződést kínáltunk Gallasnak, de visszautasította. Tavasszal megtagadta a játékot a Liverpool elleni FA-kupa elődöntőben, majd az idei szezon elején azzal fenyegetőzött, hogy öngólt lő, kiállíttatja magát vagy szándékosan hibázik, ha beállítjuk a csapatba" - indokolta hétfőn kiadott közleményében a Chelsea, miért cserélte el az átigazolási időszak utolsó pillanataiban William Gallast az arsenalos Ashley Cole-ra.

A Chelsea állítja, csak több pénzt akart


Gallas cáfolja a furcsa vádat (fotó: AFP)
A hátvéd kedden tagadta a vádakat, a BBC-nek elmondta: "Meglepnek és sokkolnak a kijelentéseik, sosem fenyegetőztem öngóllal. Ragaszkodtam a távozáshoz, a megfelelő pillanatban el is árulom majd, miért, de ilyen messzire nem mentem." A francia középhátvéd az előző szezonban egyik alapembere volt José Mourinho vezetőedző csapatának, szinte mindig játszott, bár eredeti posztja helyett balhátvédben szerepeltette a portugál szakember. Gallas ezt finoman kifogásolta is a sajtóban, majd 2005 végén nem írta alá új szerződését a klubbal. A Chelsea szerint azért, mert magasabb fizetést akart kicsikarni.

Mourinho megbocsátott volna?

Nyár elején azt nyilatkozta, a Milanban akarja folytatni karrierjét, ám ez nem jött össze. A Chelsea amerikai túrájára nem utazott el, bár a vezetők szerint szavát adta, hogy részt vesz az edzőtáborban. A megbeszélt időpontban viszont nem jelent meg.

Ennek ellenére José Mourinho állítólag kész volt visszafogadni a keretbe, a Manchester City elleni mérkőzés előtt mindössze négy bevethető védője volt, de Gallas megfenyegette: öngólt rúg, ha őt pályára küldi.

"A Chelsea hazudik"

A klub az igazolási szezon utolsó perceiben elcserélte az Arsenallal Ashley Cole-ra, akit már rég meg akart szerezni, és még hét millió eurót is fizetett a rivális egyesületnek.

Gallas szerint a Chelsea félre akarja vezetni a közvéleményt: "Ha hazugságokkal akarják megnyugtatni a szurkolóikat, megtehetik. Szánalmas a Chelsea-től ez az egész, de az új vezetőket ismerve nem váratlan. Pénzük van, stílusuk nincs".

A Chelsea sorozatban a harmadik évben költötte a legtöbb pénzt új futballistákra, ezúttal mintegy százmillió eurót.