Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Öngóllal fenyegetett a Chelsea-védő

2006.09.05. 12:37
Átengedte az Arsenalnak William Gallast a Chelsea, a klub szerint azért, mert a játékos öngóllal fenyegetőzött, ha újra a kékeknél kell pályára lépnie. A védő tagad, és hazugsággal vádolja a londoni egyesületet, melynek szerinte "pénze van, de stílusa nincs".

"Tavaly új szerződést kínáltunk Gallasnak, de visszautasította. Tavasszal megtagadta a játékot a Liverpool elleni FA-kupa elődöntőben, majd az idei szezon elején azzal fenyegetőzött, hogy öngólt lő, kiállíttatja magát vagy szándékosan hibázik, ha beállítjuk a csapatba" - indokolta hétfőn kiadott közleményében a Chelsea, miért cserélte el az átigazolási időszak utolsó pillanataiban William Gallast az arsenalos Ashley Cole-ra.

A Chelsea állítja, csak több pénzt akart


Gallas cáfolja a furcsa vádat (fotó: AFP)
A hátvéd kedden tagadta a vádakat, a BBC-nek elmondta: "Meglepnek és sokkolnak a kijelentéseik, sosem fenyegetőztem öngóllal. Ragaszkodtam a távozáshoz, a megfelelő pillanatban el is árulom majd, miért, de ilyen messzire nem mentem." A francia középhátvéd az előző szezonban egyik alapembere volt José Mourinho vezetőedző csapatának, szinte mindig játszott, bár eredeti posztja helyett balhátvédben szerepeltette a portugál szakember. Gallas ezt finoman kifogásolta is a sajtóban, majd 2005 végén nem írta alá új szerződését a klubbal. A Chelsea szerint azért, mert magasabb fizetést akart kicsikarni.

Mourinho megbocsátott volna?

Nyár elején azt nyilatkozta, a Milanban akarja folytatni karrierjét, ám ez nem jött össze. A Chelsea amerikai túrájára nem utazott el, bár a vezetők szerint szavát adta, hogy részt vesz az edzőtáborban. A megbeszélt időpontban viszont nem jelent meg.

Ennek ellenére José Mourinho állítólag kész volt visszafogadni a keretbe, a Manchester City elleni mérkőzés előtt mindössze négy bevethető védője volt, de Gallas megfenyegette: öngólt rúg, ha őt pályára küldi.

"A Chelsea hazudik"

A klub az igazolási szezon utolsó perceiben elcserélte az Arsenallal Ashley Cole-ra, akit már rég meg akart szerezni, és még hét millió eurót is fizetett a rivális egyesületnek.

Gallas szerint a Chelsea félre akarja vezetni a közvéleményt: "Ha hazugságokkal akarják megnyugtatni a szurkolóikat, megtehetik. Szánalmas a Chelsea-től ez az egész, de az új vezetőket ismerve nem váratlan. Pénzük van, stílusuk nincs".

A Chelsea sorozatban a harmadik évben költötte a legtöbb pénzt új futballistákra, ezúttal mintegy százmillió eurót.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!