Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Materazzi elmondta, mit mondott Zidane-nak a vb-döntőn

2006.09.05. 13:36
Az olasz Gazzetta dello Sport című napilapnak elmondta Marco Materazzi, mit szólt be Zinedine Zidane-nak a júliusi világbajnoki döntőn. A francia aranylabdás állítólag azért fejelt, mert az olasz a nővérét akarta megkapni.
Elárulta mintegy kéthónapnyi titkolózás után Marco Materazzi, mit mondott a vb-döntőn Zinedine Zidane-nak, mielőtt a francia mellen fejelte őt.

"Inkább a nővéred kéne"

A finálé utáni napokban sokféle variáció keletkezett arra, mivel idegesítette fel az olasz védő az aranylabdást, az igazság az, hogy Materazzi ellenfele lánytestvérére tett megjegyzést.

Amikor Materazzi meghúzta Zidane mezét, a francia azt mondta neki, megkaphatja, ha annyira akarja, mire ő így válaszolt: "Inkább a nővéred akarom!" (Akkoriban a Mirror feltételezése állt legközelebb az igazsághoz.)


A legendás mozdulatsor (fotó: AFP)

Zidane ezen annyira begurult, hogy fejjel támadt az olasznak. A játékvezető nem látta szabálytalanságát, de a negyedik bíró igen, és kiállították.

Betalált az olasz

Materazzi a Gazzetta dello Sportnak elárulta azt is, nem tudta, hogy riválisának van lánytestvére, csak bedobta, és - mondhatjuk - bejött.

A francia világklasszis már a vb előtt bejelentette, visszavonul a torna végén, így utolsó mérkőzését, a döntőt, és így karrierjét, piroslappal zárta. Pár nappal később a francia Canal Plus televíziónak interjút adott, de pontosan nem idézte Materazzit. Annyit mondott, "súlyosan megsértette" családját, többször is.

A tv-felvételeken látszik, Materazzi másodpercekig beszélt Zidane-hoz a fejelés előtt, így nehéz elképzelni, hogy csak a nővérét hozta szóba.

Nincs békülés

Zidane épp kedden, a szerdai Franciaország-Olaszország Eb-selejtező előtt nyilatkozta: nem hajlandó megbocsátani, és kibékülni Materazzival. Az olasz játékos nem lesz ott Párizsban, mert a beszólásáért két meccsről letiltották.

A fejelő hármat kapott, de visszavonulása miatt nem meccseken, hanem gyerekeknek tartott edzéssel kell letöltenie. A világbajnokság legjobbjának megválasztott 34 éves klasszis a díjat megtarthatta, bár a FIFA elnöke, Sepp Blatter fontolgatta, utólag el kellene venni tőle.