Viola
-6 °C
-2 °C

Bozsik: A megalázottságból, a porból álltunk fel

2006.09.07. 12:50
A magyar labdarúgó-válogatott kapitánya nem ujjongott a Bosznia-Hercegovina elleni 3-1-es győzelem után, szerinte a legfontosabb, hogy a helyén kell kezelni. Őszintén bevallotta, nem tudja a magyarázatát annak, hogy idegenben miért megy jobban a játékosoknak, csak sejtése van efelől. "Húzós" napokat élt át a norvégok elleni sokkoló kudarc után, és köszöni azoknak a szurkolóknak, aki kitartottak a csapat mellett.

A szerdai győztes Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés után a szövetségi kapitány, Bozsik Péter higgadtan és kulturáltan értékelt.

Elsőként a tizenegyesről kérdezték, és azt mondta, Huszti Szabolcs beállt a védő és a labda közé, látott már olyat, hogy erre büntetőt ítélnek, de olyat is, amikor a játékvezető egyszerűen továbbot intett.

Semmi újat nem nyújtottak a bosnyákok

A norvégok ellen a lélektani folyamatokból rosszul jöttünk ki, fejtegette, ezúttal azonban nem, most minden a kezünkre játszott. Bozsik elismerte, a bosnyákoktól azt kapta, amit várt, nem tudta meglepni őt semmivel a kollégája, Blaz Szliskovics.

"Bíztam és hittem benne, hogy nyerhetünk, de ezzel az eredménnyel nem számoltam, igaz a szombati kudarccal sem. Mindkét meccs okait még csak most vizsgálgatom magamban."

Akik bekerültek, megfeleltek


Kattintson a galériáért!

A csapattal kapcsolatos változtatásokról megjegyezte, az osztrákok ellen gólt szerző Horváth András kondicionális problémái miatt maradt ki, Juhász Rolandot lelkileg viselte meg az újpesti mérkőzés, míg Torghelle Sándor csereként győzte meg arról, hogy helye van a kezdőben.

"Azt hiszem, akik bekerültek, Tóth Balázs, Vanczák Vilmos és Torghelle, mindannyian jól teljesítettek."

Hol van a rejtély kulcsa?

Előtte is rejtély azonban, hogy a csapat idegenben jobb produkcióra képes, mint hazai pályán. Érzése szerint ez a közeg, a tomboló fanatikusok nem fogták vissza futballistáit, inkább feldobta őket a hangulat. Egyelőre még csak sejtései vannak, hogy ennek, mi az oka, miért nem megy hazai pályán, de aki a talány megoldásában segít neki, annak fizet egy vacsorát.

"A szüleim arra neveltek, hogy megfelelő formában mutassam ki az érzelmeimet, talán emiatt nem ujjongok most, és emiatt nem keseredtem el a szombati kudarc után."

Miért bosszankodott Zenicán a kapitány?

"Húzós volt az elmúlt négy nap, sokat dolgoztunk, hogy a nem várt körülmények, a sokkhatással felérő gólok után legyen tartásunk. A megalázottságból álltunk fel, magam is éreztem, hogy a porban heverünk."

A két meccsen szerzett három ponttal nem elégedetlen, annak ellenére, hogy előzetesen néggyel számolt, és hitt abban, hogy le tudjuk győzni a norvégokat.

Kiemelte, hogy ezen a meccsen csak a háromgólos vezetés utáni könnyelműsködés bosszantotta fel. "Kissé magunkra húztuk az ellenfelet, és a helyzeteinknél hiányzott a kellő mértékű összpontosítás, pedig akár öt vagy hat gólt is rúghattunk volna."

A harmadik hely nagy előrelépés

Reméli, hogy a hazai közönség bizalmát sikerül ezzel a diadallal visszaszerezni, és megköszönte azoknak, akik a csapattal tartottak a bosnyák városba.

A célok mindazonáltal nem változtak, a harmadik vagy a negyedik hely megszerzése a csoportban a magyar futball számára nagy előrelépés lenne.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!