Viola
-5 °C
-2 °C

Dárdai: A norvég meccs tett erősebbé bennünket

2006.09.07. 12:48
A magyar csapatkapitány, Dárdai Pál élete egyik legjobb játékát nyújtotta a Bosznia-Hercegovina elleni idegenben megnyert Eb-selejtezőn. A 3-1-es győzelem után azt emelte ki, hogy a norvégok elleni zakó erősebbé tette a csapatot, és a gárda szakemberei komoly munkát végeztek a talpra állítás érdekében. Az MLSZ-elnök, Kisteleki István is meglátogatta őket. Egymásról vettek példát, ismerte el.

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Dárdai Pál még szerda este a zenicai stadion öltözőfolyosóján állt az Index rendelkezésére. Szívesen válaszolt, hiszen a csapat legjobbja volt a 3-1-re megnyert Eb-selejtezőn.

Felvetésünkre, hogy volt-e már ennél jobb félideje a válogatottban, mint a szerdai második, csak annyit felelt, nem szereti az összehasonlítgatásokat, tény, hogy jól ment neki a játék, de már máskor is futballozott kiemelkedően a nemzeti csapatban.

Az elnök is meglátogatta a csapatot

"Egymásért játszottunk, mert ha a norvégok ellen nyolcat kapunk, akkor sem lehetett volna egy szavunk sem. Az a kudarc azonban még erősebbé tette a csapategységet, és hosszú távon előfordulhat, hogy a hasznunkra válik."


Kattintás!

A tatai edzőtáborban helyre kellett tenniük magukat a szombati zakó, a norvégok elleni 4-1-es vereség után és ebben pedig nagy segítséget nyújtott a gárdát irányító két szakember. Bozsik Péter és Détári Lajos nagyon nyugodtak voltak, és a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Kisteleki István is meglátogatta a csapatot, és ő is jó hatással volt a játékosokra. "Nagyon nagy munkát végeztek, még a szakácsok."

Láncreakció

"Éreztették velünk, koncentráljunk a dolgunkra, essünk ki gyorsan az apátiából, és próbáljuk meg tartani magunkban a reményt." Kitért arra is, hogy a külföldön játszó rutinos focistáknak nagy szerepe volt abban, hogy a többiek is talpra tudtak állni, mert a mentalitásuk átragadt rájuk és elindult egy láncreakció.

"Látták rajtunk, miként kell kezelni egy ekkora pofont, hogy nem dőlt össze a világ, és hogy annál mindenképpen jobban tudunk játszani, most megmutattuk."

Szép volt, főnök

Örült annak, hogy az ő lelkesítésének volt foganatja, és társai elfogadták a biztatását, állandó lelkesítését. "A gólom után odajöttek ünnepelni hozzám, és többen is csak annyit mondtak: Szép volt, főnök."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!