Gusztáv
3 °C
6 °C

Dárdai élete legjobb válogatottmeccsét játszotta

2006.09.07. 12:43
Végre egy idegenbeli, tétmeccsen elkövetett siker. Ilyesmire alig volt példa az elmúlt években, pláne egy a miénknél előrébb rangsorolt válogatott ellen. Bosznia-Hercegovina negyvenedik a FIFA-ranglistán, Magyarország nyolcvanadik.

Király Gábor: 6
Hogy képes volt összeszedni magát páylafutásának egyik mélypontja, a norvég meccs után. Ezúttal nyoma sem volt bizonytalanságnak, irányított, beszélt, ordított, ha kellett. Tartást adott a csapatnak. Az első félidőben sok dolga ugyan nem volt, de a második félidőben egy belőtt labda után bravúrosan hárított.

Fehér Csaba: 5
Meghűlt az ereinkben a vér, amikor egy szabálytalansága után a játékvezető a zsebe felé nyúlt, de nem őt állította ki második sárgával, hanem a bosnyákot büntette szövegelésért. Az első félidőben nehezen tudta tartani az oldalán aktív és agilis támadókat, minden erejét össze kellett szednie, hogy megakadályozza a támadásokat.

Éger László: 6
Apróbb hibái ellenére magabiztosan rombolt, fejjátéka meggyőző volt. Nagy mentése is akadt, úgy látszott, ő is túltette magát a Megyeri úti megrázkódtatásokon, és a végzetes első gólon.

Vanczák Vilmos: 6
Többször is veszélyes helyzetben mentett, blokkolt; szerelései sikerültek, harcossága, keménysége feltűnő volt, jól ellensúlyozta, hogy riválisai erősebbek, fizikailag jobbak nála.

Lőw Zsolt: 6
Az első percekben megtapasztalhatta, ezúttal sem lesz könnyű dolga, megforgatták, de riválisa egyszer sem tudott mögé kerülni. Zakatolt, küzdött, hajtott, a támadásokhoz is felért.

Tóth Balázs 6
A második félidőben is bírta erővel, kezdeti pontatlanságait ekkorra kiküszöbölte. A hajrában megjátszható volt, ő is jól vette észre, hogy a bal oldalra érdemes fordítani a támadásokat. Dadogott olykor nála a labda, a második gólt eredményező szögletet viszont pontosan és élesen lőtte középre.

Dárdai Pál: 8
Élete legjobb félidőit játszotta a válogatottban, érdemes lett volna lemérni, mennyit futott, mert a saját tizenhatosánál is szerelt, a támadások szervezésére is maradt ereje és ideje. Olyan lendületet és színt hozott a csapatba, amit régóta vártunk tőle, és eddig csupán sejtettük, hogy képes rá. Feltűnt a pálya minden pontján, hatvanméteres labdavezetés után kapura emelt, centiket tévedett csak. Váratlan labdaszerzései után helyzeteket teremtett, az egyiket ő maga használta ki, nagy magabiztossággal, és bal lábbal. A letargikus norvég meccs után ő hangoztatta leginkább, most derül ki, milyen sportemberek ők igazán. Ő megmutatta, hogy jó sportember, nagy szívvel és lelkesedéssel hajtott.

Molnár Balázs: 6
Amikor egy bedobás után a legközelebb álló ellenfeléhez visszafejelte a labdát, döbbenten néztünk egymásra, hogy mi jöhet még? A saját térfelén is kis híján elhagyta a labdát, aztán a vezetés őt is megnyugtatta, a második félidőben magához tért. Láthatóan nagyon ízlett neki, hogy a védelmet kell segítenie, jelét adta annak, hogy ezen a poszton is használható, fejjel magabiztos volt, lábbal sem hozták zavarba.

Gera Zoltán: 7
A játék olyan elemében mutatott kimagaslót, amiben eddig nem. Cseleit, technikai képzettségét tökéletesen ismertük, a fejjátékát még nem, az Zenicán elsőrangú volt. Nemcsak jó ütemben ugrott fel magasra, hanem többnyire az elfejelt labdái emberhez is mentek. Még egy támadásépítést is megakadályozott azzal, hogy zavart keltett, és visszafejelte a felívelt labdát. A második gólban is döntő érdemeket szerzett, keresztlabdái pontosak voltak, Huszti pedig rendre veszélyt tudott okozni utána.

Huszti Szabolcs: 7
Kiharcolta és belőtte a tizenegyest. Most ne foglalkozunk azzal, hogy jogos volt-e a büntető, a lényeg, hogy magabiztosan gurította be. Előtte rúgott egy zúgó kapufát, nagyon szép mozdulattal, állítgatás nélkül, futtából. Akár újabb gólokat szerezhetett volna a második félidőben, cselei jól sikerültek, lövéseinél azonban már nem tudott kellőképpen koncentrálni. Ő volt az első, akinek Bozsik kapitány taktikai tanácsokat adott, csak következtetni tudunk arra, hogy azt, a védekezésnél tolódjon be középre, és akadályozza meg az indításokat. Egy imámnak sikerült utoljára ennyi bosnyákot elnémítani.

Torghelle Sándor: 5
Abszolút új oldalát mutatta be ő is, fegyelmezett volt, nem durváskodott, de mégis a rá jellemző elánnal vetette magát a harcba. Az első félidőben hatalmas helyzetet dolgozott ki, az ötös sarkáig vezette a labdát, de lövés helyett inkább visszapasszolt. Huszti beadása után bárhová lőhette volna a labdát, de a kapufát törte el kis híján. Ha higgadtabb és szerencsésebb, gólokat lőhetett volna.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!