Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Idegenben verte a Zalaegerszeg az Újpestet

2006.09.09. 21:25
A labdarúgó NB1-ben listavezető Zalaegerszeg továbbra is verhetetlennek tűnik, ezúttal az Újpestnél bizonyultak jobbnak, méghozzá idegenben. a Tatabány ahazai pályán oktatta a Kaposvárt, míg a Fehérvár könnyedén verte a Vasast.

Újpest FC-ZTE FC 0-1 (0-0)

Az Újpest a Zalaegerszeg ellen egygólos vereséggel debütált a Szusza Ferenc Stadion betiltása miatt ideiglenes otthonául szolgáló REAC-pályán a labdarúgó Borsodi Liga 5. fordulójában. A vendégek továbbra is veretlenek ebben az idényben. Jobban kezdett a "hazai" pályán szereplő Újpest, amely már saját térfelén letámadta a riválist, ám komoly helyzet nem alakult ki.

A fordulást követően is a lila-fehérek uralták a játékot, de egy óriási kapusbakit követően vezetést szerzett Simon Antal csapata. Ferenczi jobb oldali beadására Balajcza rosszul jött ki és összefutott Vermessel, így a labda Sebők József elé került, aki egy igazítás után az üres kapuba gurított. Innentől kezdve a ZTE "elbarikádozta" saját 16-osát, az újpestiek pedig - Rajczi Péter becserélése ellenére - nem találták az ellenszert.

Újpest FC-ZTE FC 0-1 (0-0)
Budai II László Stadion, 3000 néző, v.: Vad II

Újpest FC: Balajcza - Vermes, Böjte, Vaskó, Kiss Z. (Nagy O., a szünetben) - Mészáros, Korcsmár (Rajczi, 64.), Erős, Tisza, Sándor Gy. - Kovács Z.

ZTE FC: Varga Z. - Kocsárdi, Sebők V., Botis, Csóka - Máté, Nagy L. (Waltner, 90.), Molnár B., Józsi (Simonfalvi, 85.) - Ferenczi, Sebők J. (Tóth Z., 66.)

gólszerző: Sebők J. (62.)
sárga lap: Mészáros (82.), illetve Sebők J. (38.)

FC Tatabánya - Kaposvári Rákóczi 4-2 (2-0)

A Tatabánya hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a Kaposvári Rákóczi felett a labdarúgó Borsodi Liga 5. fordulójában. Meglehetősen élénk iramú volt az első félidő, amelyben a helyzeteiket jobban kihasználó hazaiak megérdemelt vezetést szereztek.

A szünet után sokáig úgy tűnt, hogy a hazaiak kiütéses győzelmet aratnak, ám néhány védelmi hibából a kaposváriak faragni tudtak a hátrányukból, többre azonban már nem futotta az erejükből.

FC Tatabánya - Kaposvári Rákóczi 4-2 (2-0)
Tatabánya, 2500 néző, v.: Szabó S.

Tatabánya: Poleksic - Kerényi, Vámosi, Bakrac, Megyesi - Ngalle (Csopaki, 65.), Necas (Dombai, 92), Gulyás, Hajdú - Kouemaha, Ndjodo (Dupai, 79.)

Kaposvár: Kovács Z. - Kovácsevics, Kozmér, Grúz, Zahorecz - Varga Z. (Venczel, 88.), Vasiljevic, Pintér A. (Radic, 20.), Andruskó (Szakály, 67.) - Alves, Oláh

gólszerzők: Kouemaha (28.), Megyesi (45.), Vámosi (48.), Hajdú (57.), illetve Alves (59.), Zahorecz (74., 11-esből)

FC Fehérvár - Vasas 2-0 (1-0)

Az idei Magyar Kupa-döntő "visszavágóján" a májusban is győztes Fehérvár hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Vasast a labdarúgó Borsodi Liga 5. fordulójában. Kezdetben kiegyenlített volt a játék, később többet támadott a Fehérvár, és egy ügyes találattal sikerült vezetést megszereznie. Negyedóra eltelte után a fölényben játszó és többet támadó fehérvári csapat helyzeteit kihasználva, teljesen megérdemelten győzött.

FC Fehérvár - Vasas 2-0 (1-0)
Székesfehérvár, 2000 néző, V: Solymosi

Fehérvár: Sebők - Csizmadia, Kuttor, Fehér Zs., Mohl - Schwarcz, Dvéri, Bozic (Farkas B., 79.) - Alumona, Sitku (Horváth F., 82.), Nagy D. (Dajic, 79.)

Vasas: Németh G. - Balog Zs., Pandur, Tóth A., Unierzyski - Kincses, Pintér, Majoros (Tandari, 61.), Németh N. (Kiss K., 61.) - Lázok, Nagy Zs. (Skita, 78.)

gólszerzők: Mohl (40.), Fehér Zs. (66.)
sárga lap: Mohl (28.), illetve Kincses (23.), Németh N. (31.), Tóth A. (56.)