Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Idegenben verte a Zalaegerszeg az Újpestet

2006.09.09. 21:25
A labdarúgó NB1-ben listavezető Zalaegerszeg továbbra is verhetetlennek tűnik, ezúttal az Újpestnél bizonyultak jobbnak, méghozzá idegenben. a Tatabány ahazai pályán oktatta a Kaposvárt, míg a Fehérvár könnyedén verte a Vasast.

Újpest FC-ZTE FC 0-1 (0-0)

Az Újpest a Zalaegerszeg ellen egygólos vereséggel debütált a Szusza Ferenc Stadion betiltása miatt ideiglenes otthonául szolgáló REAC-pályán a labdarúgó Borsodi Liga 5. fordulójában. A vendégek továbbra is veretlenek ebben az idényben. Jobban kezdett a "hazai" pályán szereplő Újpest, amely már saját térfelén letámadta a riválist, ám komoly helyzet nem alakult ki.

A fordulást követően is a lila-fehérek uralták a játékot, de egy óriási kapusbakit követően vezetést szerzett Simon Antal csapata. Ferenczi jobb oldali beadására Balajcza rosszul jött ki és összefutott Vermessel, így a labda Sebők József elé került, aki egy igazítás után az üres kapuba gurított. Innentől kezdve a ZTE "elbarikádozta" saját 16-osát, az újpestiek pedig - Rajczi Péter becserélése ellenére - nem találták az ellenszert.

Újpest FC-ZTE FC 0-1 (0-0)
Budai II László Stadion, 3000 néző, v.: Vad II

Újpest FC: Balajcza - Vermes, Böjte, Vaskó, Kiss Z. (Nagy O., a szünetben) - Mészáros, Korcsmár (Rajczi, 64.), Erős, Tisza, Sándor Gy. - Kovács Z.

ZTE FC: Varga Z. - Kocsárdi, Sebők V., Botis, Csóka - Máté, Nagy L. (Waltner, 90.), Molnár B., Józsi (Simonfalvi, 85.) - Ferenczi, Sebők J. (Tóth Z., 66.)

gólszerző: Sebők J. (62.)
sárga lap: Mészáros (82.), illetve Sebők J. (38.)

FC Tatabánya - Kaposvári Rákóczi 4-2 (2-0)

A Tatabánya hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a Kaposvári Rákóczi felett a labdarúgó Borsodi Liga 5. fordulójában. Meglehetősen élénk iramú volt az első félidő, amelyben a helyzeteiket jobban kihasználó hazaiak megérdemelt vezetést szereztek.

A szünet után sokáig úgy tűnt, hogy a hazaiak kiütéses győzelmet aratnak, ám néhány védelmi hibából a kaposváriak faragni tudtak a hátrányukból, többre azonban már nem futotta az erejükből.

FC Tatabánya - Kaposvári Rákóczi 4-2 (2-0)
Tatabánya, 2500 néző, v.: Szabó S.

Tatabánya: Poleksic - Kerényi, Vámosi, Bakrac, Megyesi - Ngalle (Csopaki, 65.), Necas (Dombai, 92), Gulyás, Hajdú - Kouemaha, Ndjodo (Dupai, 79.)

Kaposvár: Kovács Z. - Kovácsevics, Kozmér, Grúz, Zahorecz - Varga Z. (Venczel, 88.), Vasiljevic, Pintér A. (Radic, 20.), Andruskó (Szakály, 67.) - Alves, Oláh

gólszerzők: Kouemaha (28.), Megyesi (45.), Vámosi (48.), Hajdú (57.), illetve Alves (59.), Zahorecz (74., 11-esből)

FC Fehérvár - Vasas 2-0 (1-0)

Az idei Magyar Kupa-döntő "visszavágóján" a májusban is győztes Fehérvár hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Vasast a labdarúgó Borsodi Liga 5. fordulójában. Kezdetben kiegyenlített volt a játék, később többet támadott a Fehérvár, és egy ügyes találattal sikerült vezetést megszereznie. Negyedóra eltelte után a fölényben játszó és többet támadó fehérvári csapat helyzeteit kihasználva, teljesen megérdemelten győzött.

FC Fehérvár - Vasas 2-0 (1-0)
Székesfehérvár, 2000 néző, V: Solymosi

Fehérvár: Sebők - Csizmadia, Kuttor, Fehér Zs., Mohl - Schwarcz, Dvéri, Bozic (Farkas B., 79.) - Alumona, Sitku (Horváth F., 82.), Nagy D. (Dajic, 79.)

Vasas: Németh G. - Balog Zs., Pandur, Tóth A., Unierzyski - Kincses, Pintér, Majoros (Tandari, 61.), Németh N. (Kiss K., 61.) - Lázok, Nagy Zs. (Skita, 78.)

gólszerzők: Mohl (40.), Fehér Zs. (66.)
sárga lap: Mohl (28.), illetve Kincses (23.), Németh N. (31.), Tóth A. (56.)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!