Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Börtönszigeten békítenék Materazzit és Zidane-t

2006.09.11. 11:29
Az egyik leggazdagabb dél-afrikai üzletember azt szeretné, ha a berlini vébédöntőn fejelő Zinedine Zidane-t és "áldozatát", Marco Materazzi azon a szigeten békülne ki egymással, ahol Nelson Mandela is raboskodott. A FIFA-elnök lelkes, de kizárt, hogy a francia kezet nyújtson.

Most már kiderült, legalábbis részben, mit mondott Marco Materazzi a júliusi futball-világbajnoki döntőn Zinedine Zidane-nak, amin a francia úgy feldühödött, hogy lefejelte az olasz védőt. Az Inter-játékos elárulta, úgy szidta a középpályás nővérét, hogy ne is tudta, hogy a világklasszisnak van-e egyáltalán lánytestvére.

A sziget neve: Robben

Ezen fellelkesülve Tokyo Sewale, az egyik leggazdagabb dél-afrikai üzletember azt szeretné, ha a két fél a Fokváros közelében található Robben-szigeten békülne ki egymással. Ezen a szigeten raboskodott az apartheid idején a későbbi miniszterelnök Nelson Mandela is.


Robben-sziget: szép

Politikai nézetei miatt Sewale is több évet ült az itt található börtönben. Az üzletember már felvette a kapcsolatot a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel (FIFA) és Joseph Blatter, a futballszervezet elnöke természetesen támogatja az elképzelést. A svájci sportvezető - aki meg nem határozott okból nem látta élőben a berlini meccset, így a fejelést - szerint a 2010-es vb-nek is óriási reklámot jelentene, ha a két futballista a korábbi börtönnek otthont adó szigeten békülne ki egymással.

Szinte kizárt

A börtön napjainkban már nem működik, a szigetre turistautakat szerveznek, az érdeklődők megtekinthetik azokat a cellákat, ahol a politikai elítéltek raboskodtak.


A legendás mozdulat (fotó: AFP)

Blatter ugyan lelkesedik, de arról egyelőre nincs hír, hogy a két játékos mit gondol az ötletről. Az szinte kizárt, hogy Zidane kezet nyújtson Materazzinak. Amikor a francia először beszélt az esetről, kihangsúlyozta, a gyerekektől, akik felnéztek rá eddig, bocsánatot kér, de az olasztól nem.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!