Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyelőre homályos a magyarokkkal is tervezett Balkán Liga

2006.09.13. 00:36
Érdeklődés már volt, konkrét javaslat még nem született az esetleg délkelet-európai, valamint magyar és osztrák csapatokat is felvonultató labdarúgó Balkán Liga ügyében.

A Vecernji List című horvát napilap keddi száma szerint az egykori Jugoszlávia tagországainak vezető klubjai szeretnék kiírni a Balkán Ligát, a versenysorozaton részt vennének a osztrák és magyar klubok is. Az újság szerint szerb, horvát, görög, török, bosnyák, montenegrói, macedón, bolgár, osztrák és magyar csapatok lépnének pályára.

Nebojsa Lekovic, a Crvena zvezda klubigazgatója az európai szövetség (UEFA) állásfoglalását kérte a Balkáni Ligáról. Az UEFA előbb bekérte az induló csapatok tervezett listáját, majd amikor arról értesült, hogy többek között a belgrádiak mellett a Panathinaikosz, a Galatasaray és a Fenerbahce játszana egymással meccset, második levelében azt írta, hogy "biztonsági szempontból komoly aggályaink vannak" és nem javasolta a sorozat elindítását.

Belgrádban ugyanakkor úgy vélik, hogy a válasz nem jelent egyértelmű elutasítást.

"Többször szóba került már ez az elképzelés, utoljára három héttel ezelőtt beszéltünk a tervezett Balkán Ligáról a horvát szövetség vezetőivel" - mondta az MTI-nek Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. "További lépések azonban nem történtek, bennünket hivatalosan még nem kerestek meg, így azt sem tudom megmondani, hogy a szervezők Magyarországról mely klubot vagy klubokat látnák szívesen."