Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Egyelőre homályos a magyarokkkal is tervezett Balkán Liga

2006.09.13. 00:36
Érdeklődés már volt, konkrét javaslat még nem született az esetleg délkelet-európai, valamint magyar és osztrák csapatokat is felvonultató labdarúgó Balkán Liga ügyében.

A Vecernji List című horvát napilap keddi száma szerint az egykori Jugoszlávia tagországainak vezető klubjai szeretnék kiírni a Balkán Ligát, a versenysorozaton részt vennének a osztrák és magyar klubok is. Az újság szerint szerb, horvát, görög, török, bosnyák, montenegrói, macedón, bolgár, osztrák és magyar csapatok lépnének pályára.

Nebojsa Lekovic, a Crvena zvezda klubigazgatója az európai szövetség (UEFA) állásfoglalását kérte a Balkáni Ligáról. Az UEFA előbb bekérte az induló csapatok tervezett listáját, majd amikor arról értesült, hogy többek között a belgrádiak mellett a Panathinaikosz, a Galatasaray és a Fenerbahce játszana egymással meccset, második levelében azt írta, hogy "biztonsági szempontból komoly aggályaink vannak" és nem javasolta a sorozat elindítását.

Belgrádban ugyanakkor úgy vélik, hogy a válasz nem jelent egyértelmű elutasítást.

"Többször szóba került már ez az elképzelés, utoljára három héttel ezelőtt beszéltünk a tervezett Balkán Ligáról a horvát szövetség vezetőivel" - mondta az MTI-nek Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. "További lépések azonban nem történtek, bennünket hivatalosan még nem kerestek meg, így azt sem tudom megmondani, hogy a szervezők Magyarországról mely klubot vagy klubokat látnák szívesen."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!