Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gólt ért a labdaszedő találata

2006.09.13. 00:42
Brazíliában óriási felzúdulást váltott ki, hogy egy harmadosztályú bajnoki futballmérkőzésen a játékvezető megadott egy labdaszedő gyerek által rúgott, teljesen szabálytalan gólt.

A példátlan találat a Santacruzense–Atletico Sorocabana-találkozón született: Samuel, a hazaiak csatára a 89. percben távoli lövést eresztett meg, ami mellé is ment. A kapufánál ácsorgó labdaszedő fiú ekkor a tébláboló, időt húzó kapus mellett egy labdát gurított a pályára, majd körülbelül húsz centiről a hálóba továbbította.

Vagyis a találat teljesen szabálytalan volt - nézze meg! -, ugyanis a kapus nem hozta még játékba a labdát. Hiszen nem is volt előtte egyetlen játékszer sem a pályán.

Az esetnek háttal álló női bíró a vendégek heves tiltakozása ellenére érvényesnek nyilvánította a gólt. Az utolsó pillanatban elért döntetlennel a Santa Cruz-beli gárda megszilárdította első helyét a tabellán.

A brazil média már csak azért is furcsállja a történteket, mert Silvia Regina de Oliveira már az élvonalban is fújta a sípot.

Sao Paulo állam labdarúgó szövetsége a nyilvánvaló tévedés ellenére közölte: nem áll módjában törölni az eredményt, és újrajátszást kiírni.