Huba
17 °C
33 °C

Gyanúsított lett a fotóst oszlató rendőr

2006.09.14. 22:09
Júniusban az Újpest-Fehérvár meccs után egy rendőr megütött egy fotóst, aki feljelentést tett az intézkedés miatt. A rendőrt most hallgatták ki gyanúsítottként.

Gyanúsítottként hallgatott ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy rendőrt a június elején történt fotósverés ügyben - tájékoztatta az MTI-t Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője csütörtökön. A rendőrt bántalmazás hivatalos eljárásban vétséggel gyanúsítják, ami ellen ellenvetéssel élt.

Arról az Index is beszámolt, hogy két, munkáját végző fotós ellen is intézkedtek június elején az Újpest-Fehérvár futballbajnoki után. A Magyar Nemzet munkatársának bordája sérült, a Blikk tudósítóját közelről gázspray-vel lefújták.

Az eset akkor történt, amikor az újpesti szurkolók a bajnoki arany elbukása után a Puskás-stadionban, majd a környékén is randalíroztak, autók ablakait törték be, majd rendőrautókra is rátámadtak. A két fotós épp az egyik rendbontó előállítását fotózta, de nem a tömegben állltak, hanem az üres úttest közepén fotóztak, amikor a rendőri támadás érte őket.

A megütött riporter, Éberling András feljelentést tett, Veres Viktor csak bocsánatkérést várt.

A rendőrségi szóvivő akkor az eset kapcsán azt mondta, ilyen helyzetben nincs lehetőség annak mérlegelésére, kinek mi az egyéni szerepe a rendbontásban.