Aliz
6 °C
14 °C

Gyanúsított lett a fotóst oszlató rendőr

2006.09.14. 22:09
Júniusban az Újpest-Fehérvár meccs után egy rendőr megütött egy fotóst, aki feljelentést tett az intézkedés miatt. A rendőrt most hallgatták ki gyanúsítottként.

Gyanúsítottként hallgatott ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy rendőrt a június elején történt fotósverés ügyben - tájékoztatta az MTI-t Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője csütörtökön. A rendőrt bántalmazás hivatalos eljárásban vétséggel gyanúsítják, ami ellen ellenvetéssel élt.

Arról az Index is beszámolt, hogy két, munkáját végző fotós ellen is intézkedtek június elején az Újpest-Fehérvár futballbajnoki után. A Magyar Nemzet munkatársának bordája sérült, a Blikk tudósítóját közelről gázspray-vel lefújták.

Az eset akkor történt, amikor az újpesti szurkolók a bajnoki arany elbukása után a Puskás-stadionban, majd a környékén is randalíroztak, autók ablakait törték be, majd rendőrautókra is rátámadtak. A két fotós épp az egyik rendbontó előállítását fotózta, de nem a tömegben állltak, hanem az üres úttest közepén fotóztak, amikor a rendőri támadás érte őket.

A megütött riporter, Éberling András feljelentést tett, Veres Viktor csak bocsánatkérést várt.

A rendőrségi szóvivő akkor az eset kapcsán azt mondta, ilyen helyzetben nincs lehetőség annak mérlegelésére, kinek mi az egyéni szerepe a rendbontásban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?