Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Pálcikaember lehet az év angol játékosa

2006.09.15. 09:55
A Sportingbet fogadóirodánál már most lehet fogadni, ki lesz az év angol játékosa. Meglepetésre a liverpooli Peter Crouch sikere éri a legkevesebbet, megelőzve az angol labdarúgás több neves játékosát is.

Talán nem sportszerű ilyet írni, de úgy tűnik, a Sportingbet fogadóirodánál nem mindenki ért a futballhoz. A több száz fogadási feltétel között ugyanis szerepel egy olyan kitétel, melyben arra lehet kisebb-nagyobb összeget feltenni, ki lesz a 2006-os év angol játékosa a szurkolók szerint.

És miközben a szurkolók többsége a Steven Gerrard, Frank Lampard, John Terry, Wayne Rooney négyest várná az élre, az első öt helyen mindössze ketten szerepelnek a négyesből.

Élen a válogatott gólvágó

Az élen talán nem kis meglepetésre a furcsa mozgásáról és nyár eleji furcsa gólöröméről elhíresült Peter Crouch áll. A brit sajtó által csak Pálcikaembernek nevezett játékos nagy valószínűséggel annak köszönheti jelölését, hogy a válogatottban eddigi tizennégy fellépésekor tizenegy alkalommal talált be.


Peter Crouch (fotó: AFP)

Ellendrukkerei azonban nem felejtik el megjegyezni, hogy az ellenfelek között egy jelentősebb futballnemzet sem volt. A Liverpool támadójának esetleges győzelme mindössze másfélszeres pénzt hozhat a ráfogadóknak.

Idegenlégiós a dobogón

Második helyen - háromszoros szorzóval - a Chelsea középső védője, a válogatott új csapatkapitánya, John Terry áll, aki nem csak klubjában de a válogatottban is jól szerepelt és védő létére fontos gólokat lőtt.

A harmadik egy idegenlégiós, ami a bajnokságukra büszke angolokat ismerve meglepetésnek számít. Az idei vb-n szinte végig jól játszó, sokáig a Manchesterrel kacérkodó Owen Hargreaves azonban maradt a Bayern Münchennél, de így is a harmadik, 5,5-szeres odszal.

Gerrard és Lampard itt is egymás mellett

A negyedik helyen ismét a bajnok Chelsea egyik játékosa, a mindkét szélen bevethető Joe Cole végzett, a dobogósokhoz képest alaposan lemaradva, 12-szeres szorzóval. Nála eggyel rosszabb az odsza a Liverpool és a válogatott "agyának" Steven Gerrardnak, míg a nemzeti együttes másik játékmestere, az elmúlt két évben diadalmaskodó Frank Lampard csak a hatodik, de már 34-szeres nyereménnyel kecsegtetve a ráfogadókat.

Rooney a 10., Beckham a 14.

A jelenleg a legnagyobb angol tehetségnek tartott Wayne Rooney csak a tizedik, amihez hozzájárulhat tavaszi súlyos sérülése és finoman fogalmazva lobbanékony természete is. A fiatal támadó győzelme 101-szeres pénzt érhet, ezzel holtversenyben van a válogatott elsőszámú kapusával Paul Robinsonnal.

A válogatott csapatkapitányi posztjáról lemondott, majd később a csapatból is kimaradó David Beckham pedig sak a 14. helyen áll Michael Carrickal holtversenyben és az ő sikerül egy fontra kétszázötvenegy fontot hozhat.