Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

A Pálcikaember lehet az év angol játékosa

2006.09.15. 09:55
A Sportingbet fogadóirodánál már most lehet fogadni, ki lesz az év angol játékosa. Meglepetésre a liverpooli Peter Crouch sikere éri a legkevesebbet, megelőzve az angol labdarúgás több neves játékosát is.

Talán nem sportszerű ilyet írni, de úgy tűnik, a Sportingbet fogadóirodánál nem mindenki ért a futballhoz. A több száz fogadási feltétel között ugyanis szerepel egy olyan kitétel, melyben arra lehet kisebb-nagyobb összeget feltenni, ki lesz a 2006-os év angol játékosa a szurkolók szerint.

És miközben a szurkolók többsége a Steven Gerrard, Frank Lampard, John Terry, Wayne Rooney négyest várná az élre, az első öt helyen mindössze ketten szerepelnek a négyesből.

Élen a válogatott gólvágó

Az élen talán nem kis meglepetésre a furcsa mozgásáról és nyár eleji furcsa gólöröméről elhíresült Peter Crouch áll. A brit sajtó által csak Pálcikaembernek nevezett játékos nagy valószínűséggel annak köszönheti jelölését, hogy a válogatottban eddigi tizennégy fellépésekor tizenegy alkalommal talált be.


Peter Crouch (fotó: AFP)

Ellendrukkerei azonban nem felejtik el megjegyezni, hogy az ellenfelek között egy jelentősebb futballnemzet sem volt. A Liverpool támadójának esetleges győzelme mindössze másfélszeres pénzt hozhat a ráfogadóknak.

Idegenlégiós a dobogón

Második helyen - háromszoros szorzóval - a Chelsea középső védője, a válogatott új csapatkapitánya, John Terry áll, aki nem csak klubjában de a válogatottban is jól szerepelt és védő létére fontos gólokat lőtt.

A harmadik egy idegenlégiós, ami a bajnokságukra büszke angolokat ismerve meglepetésnek számít. Az idei vb-n szinte végig jól játszó, sokáig a Manchesterrel kacérkodó Owen Hargreaves azonban maradt a Bayern Münchennél, de így is a harmadik, 5,5-szeres odszal.

Gerrard és Lampard itt is egymás mellett

A negyedik helyen ismét a bajnok Chelsea egyik játékosa, a mindkét szélen bevethető Joe Cole végzett, a dobogósokhoz képest alaposan lemaradva, 12-szeres szorzóval. Nála eggyel rosszabb az odsza a Liverpool és a válogatott "agyának" Steven Gerrardnak, míg a nemzeti együttes másik játékmestere, az elmúlt két évben diadalmaskodó Frank Lampard csak a hatodik, de már 34-szeres nyereménnyel kecsegtetve a ráfogadókat.

Rooney a 10., Beckham a 14.

A jelenleg a legnagyobb angol tehetségnek tartott Wayne Rooney csak a tizedik, amihez hozzájárulhat tavaszi súlyos sérülése és finoman fogalmazva lobbanékony természete is. A fiatal támadó győzelme 101-szeres pénzt érhet, ezzel holtversenyben van a válogatott elsőszámú kapusával Paul Robinsonnal.

A válogatott csapatkapitányi posztjáról lemondott, majd később a csapatból is kimaradó David Beckham pedig sak a 14. helyen áll Michael Carrickal holtversenyben és az ő sikerül egy fontra kétszázötvenegy fontot hozhat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!