Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kirúgták Gera edzőjét

2006.09.18. 14:23
A Premiershipből való kiesést még megbocsátották a West Bromwich Albion edzőjének, de a Gera Zoltánt is irányító Bryan Robson a másodosztályú bukdácsolásba már belebukott.

Az angol másodosztályban szereplő West Bromwich Albion labdarúgócsapatának vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Bryan Robson vezetőedzővel.

Belátták

A Gera Zoltánt is foglalkoztató klubhoz majdnem két éve, 2004 novemberében érkezett az egykori WBA- és Manchester United játékos, aki az angol válogatott csapatkapitánya is volt futballistaként.

"Ez egy nagyon fontos időszak a csapat életében, és a jelenlegi helyezésünk azt mutatja, hogy a siker érdekében váltanunk kell" - áll a klub hivatalos honlapján.

Siralmas mérleg

A magyar játékos csapata nyolc mérkőzésen három győzelem mellett három döntetlent és két vereséget jegyez, ezzel jelenleg a kilencedik a második vonalban.

Robson mérlege a WBA-val egészen siralmas: 81 meccséből mindössze 19-et tudott megnyerni a birminghami alakulattal. Mégis egy egyedülálló bravúr fog a nevéhez kötődni. A 2004-05-ös szezonban a West Bromnak sikerült először úgy bennmaradnia az angol élvonalban, hogy karácsonykor még kieső helyen állt.

Harcolt Geráért

A következő évben viszont már nem sikerült a bravúr, többek között amiatt is, hogy legjobb játékosa, Gera a szezon nagy részében sérült volt. Amikor pedig visszatért a magyar válogatott középpályás, hiába lendült formába, már késő volt. Robson többször is hangzatos nyilatkozatban jelentette ki, Gera nem eladó, hiába volt több jelentkező is a "Magic Magyar"-ért. Gera ebben a szezonban nyilvánvalóvá tette, menni akar a WBA-ból, ennek ellenére hajtott, vitte előre csapatát, de hamarosan a kispadra került. A legutóbbi, Southend elleni hazai 1-1-es találkozón már végig pályán volt.

Az persze valószínű, hogy a klubvezetés Gerával kapcsolatos véleménye Robson távoztával sem változik.

Robson a WBA előtt Bradfordnál dolgozott, még korábban pedig hat idényen keresztül a Middlesbrough-t irányította.

A West Bromot ideiglenesen az eddigi másodedző, Nigel Pearson veszi át.