Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Puskás akár a héten elhagyhatja az intenzív osztályt

2006.09.19. 10:01
Az elmúlt héten a Kútvölgyi Kórház intenzív osztályára átszállított Puskás Ferenc állapota stabil, hétfőn magához tért. Az osztály igazgatója szerint így elképzelhető, hogy az egykori legendás játékos a hétvégére már elhagyhatja az osztályt.

Elképzelhető, hogy Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendás labdarúgója a hétvégén elhagyhatja a Kútvölgyi Kórház intenzív osztályát és visszakerülhet megszokott szobájába - tájékoztatta az MTI-t Iványi Zsolt, az intézmény intenzív osztályának megbízott igazgatója.

Magához tért, kinyitotta a szemét

"Az elmúlt napokban sikerült stabilizálni Puskás Ferenc állapotát" - mondta Iványi. Ezt megerősítette Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egykori jobbhátvédje, aki a Nemzeti Sportban úgy nyilatkozott, hétfői látogatásakor - amikor Grosics Gyulával és Fejér Miklóssal jártak az egykori csapatkapitánynál - Puskás kinyitotta a szemét és rájuk nézett.

"Minél tovább stabil az állapota, annál kisebb a veszélye a szövődmények fellépésének. Az elmúlt napok alapján könnyen elképzelhető, hogy Puskás Ferenc pár nap múlva, talán a hétvégén elhagyhatja az intenzív osztályt" - mondta Iványi Zsolt.

Hat éve kórházban

A 79 éves legendás balösszekötőt hat éve kezelik a Kútvölgyi Kórházban Alzheimer-kór-szerű betegséggel, múlt kedden azonban állapota rosszabbodott, kritikusra fordult, ezért átvitték az intenzív osztályra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!