Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kisteleki problémamentes hétvégi fordulóban bízik

2006.09.20. 12:49
Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke reméli, a hétvégi bajnoki forduló meccsei minden politikai felhang nélkül zajlanak le. Véleménye szerint a mostani politikai zavargások hátráltathatják a magyar-horvát Eb-pályázat sikerét.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke bízik abban, hogy a feszült politikai helyzet ellenére problémamentes lesz a hétvégi forduló.

A fradisták tiltakoznak

"A nagy számok törvénye alapján természetes, hogy akadtak futballszurkolók a tüntetéseken, de nem szabad összemosni vagy összefüggésbe hozni egymással a két dolgot" - mondta Kisteleki az MTI felvetésére, miszerint felmerült-e a forduló elhalasztása az elmúlt napok rendbontásai, s a hétvégére meghirdetett tüntetések miatt.

Hétfőn a Magyar Televízió ostromában sajtótudósítások szerint több, futballmérkőzésekről ismert, elsősorban újpesti és ferencvárosi huligán is részt vett. Ugyanakkor a Ferencvárosi Szurkolók Szövetsége nyílt levélben határolta el magát a hétfő esti rendbontástól. Véleményük szerint sérelmes, hogy a média a tényekhez híven leírta, miszerint a tévészékház ostromának első soraiban Ferencváros-szurkolók is garázdálkodtak.

Az Eb-pályázat is veszélybe kerülhet

Az MLSZ vezetője szerint minden ilyen jellegű magatartás, a zavargások hátráltatják a magyar-horvát Eb-pályázat sikerét. De nem érzi úgy, hogy ez számottevő lenne, hiszen mindenhol akadnak problémák, példaként a márciusi franciaországi zavargásokat említette.

"Sajnos, jelenleg minden előfordulhat, így az is, hogy egyes mérkőzéseknek politikai felhangjai lesznek. Erre ugyanakkor a labdarúgás nincs és nem is lehet felkészülve. A rend fenntartása a rendező klubok feladata, azt pedig nyilvánvalóan tudják, hogy nem ugyanolyan hétvége következik, mint korábban" - válaszolta az MLSZ-elnök arra a kérdésre, hogy tart-e rendbontástól a fordulóban.