Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Kisteleki problémamentes hétvégi fordulóban bízik

2006.09.20. 12:49
Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke reméli, a hétvégi bajnoki forduló meccsei minden politikai felhang nélkül zajlanak le. Véleménye szerint a mostani politikai zavargások hátráltathatják a magyar-horvát Eb-pályázat sikerét.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke bízik abban, hogy a feszült politikai helyzet ellenére problémamentes lesz a hétvégi forduló.

A fradisták tiltakoznak

"A nagy számok törvénye alapján természetes, hogy akadtak futballszurkolók a tüntetéseken, de nem szabad összemosni vagy összefüggésbe hozni egymással a két dolgot" - mondta Kisteleki az MTI felvetésére, miszerint felmerült-e a forduló elhalasztása az elmúlt napok rendbontásai, s a hétvégére meghirdetett tüntetések miatt.

Hétfőn a Magyar Televízió ostromában sajtótudósítások szerint több, futballmérkőzésekről ismert, elsősorban újpesti és ferencvárosi huligán is részt vett. Ugyanakkor a Ferencvárosi Szurkolók Szövetsége nyílt levélben határolta el magát a hétfő esti rendbontástól. Véleményük szerint sérelmes, hogy a média a tényekhez híven leírta, miszerint a tévészékház ostromának első soraiban Ferencváros-szurkolók is garázdálkodtak.

Az Eb-pályázat is veszélybe kerülhet

Az MLSZ vezetője szerint minden ilyen jellegű magatartás, a zavargások hátráltatják a magyar-horvát Eb-pályázat sikerét. De nem érzi úgy, hogy ez számottevő lenne, hiszen mindenhol akadnak problémák, példaként a márciusi franciaországi zavargásokat említette.

"Sajnos, jelenleg minden előfordulhat, így az is, hogy egyes mérkőzéseknek politikai felhangjai lesznek. Erre ugyanakkor a labdarúgás nincs és nem is lehet felkészülve. A rend fenntartása a rendező klubok feladata, azt pedig nyilvánvalóan tudják, hogy nem ugyanolyan hétvége következik, mint korábban" - válaszolta az MLSZ-elnök arra a kérdésre, hogy tart-e rendbontástól a fordulóban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!