Aliz
6 °C
14 °C

Gyurcsánnyal és Orbánnal is találkoznak az UEFA szemlézői

2006.09.21. 16:29
A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságra pályázó Magyarország az utolsó azon országok sorában, ahol az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szemlebizottsága látogatást tesz. A hat küldött a jövő szerdától mind a négy városban megfordul, a kormánytagok mellett Orbán Viktor is találkozik velük.

Az UEFA legmagasabb szintű szakértői bizottsága, mely a tapasztalatai alapján előterjesztést készít az Európai Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsági tagjainak a 2012. évi labdarúgó Eb-pályázatot illetően, szeptember 25-től 29-ig előbb Horvátországban, majd Magyarországon sorra látogatja a majdani, reménybeli színhelyeket.

Szerdán érkezik a szemlebizottság

Zágráb, Split, Eszék és Rijeka után a hattagú küldöttség szerdán a kora délutáni órákban érkezik Debrecenbe, ahol - többek között - Kósa Lajos polgármester, Kisteleki István MLSZ-elnök és Gyárfás Tamás, a pályázati bizottság magyar elnöke fogadja a vendégeket.

A delegáció tagjai másnap, csütörtökön helikopterrel Székesfehérvárra, majd Győrbe utaznak, ahol Warvasovszky Tihamér, illetve Balogh József polgármester társaságában tekintik meg a különböző létesítményeket.

Kóka a fővédnök

Még ugyanaznap este Budapesten Lamperth Mónika, a sportot is felügyelő miniszter látja vendégül a bizottságot. Szeptember 29-én pénteken reggel az UEFA-szakértők Orbán Viktor volt miniszterelnökkel találkoznak, majd délben Gyurcsány Ferenc kormányfőt keresik fel a Parlamentben. A pályázat egyik fővédnöke, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter ebédet ad a vendégek tiszteletére, ezután tizennégy órakor a Városházán Demszky Gábor főpolgármester tart prezentációt számukra.

Az UEFA szaktekintélyei az elmúlt napokban hasonló céllal Lengyelországban és Ukrajnában jártak, majd Olaszországba utaztak. Kiemelten a horvát-magyar tapasztalatokról, de ugyanúgy a másik két pályázónál tett látogatásról szeptember 29-én pénteken 12 órakor az Országházban Mikael Salzer, a nemzeti válogatottakkal foglalkozó UEFA-bizottság elnökének vezetésével nemzetközi sajtótájékoztatóra kerül sor. Ezen a kormánytagok már nem vesznek részt, de Kisteleki István a magyar és Vlatko Marković, a horvát szövetség elnöke ott lesz.

Gyárfás mindent megtesz

Gyárfás Tamás, a pályázati bizottság magyar elnöke azt mondta: függetlenül az itthon történtektől mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a horvát-magyar pályázat szakmai feltételeinek a legmagasabb színvonalon eleget tegyenek. Az UEFA végrehajtó bizottsága december myolcadikán szavaz, melyik országé lehet a rendezés joga.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?