Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

A Törzsasztalban az FTC-elnökjelölt bokszmenedzser

2006.09.24. 21:38
Az Index vendége lesz hétfő 11 órától Dámosy Zsolt, aki nemrég bejelentette, hogy indul az FTC klubelnöki tisztjéért. Kérdezze Kovács Kokó egykori menedzserét, hogyan rángatná ki a csődből a Fradit.

Harmincoldalas programot mutatott be csütörtökön a Ferencváros elnöki tisztéért egyelőre egyedül induló Dámosy Zsolt. Kovács Kokó egykori menedzsere elismerte, neki nincsenek százmilliói az FTC-re, de konkrét tervekkel állt elő a válság megoldására.

Programja bemutatásakor jelen volt a Ferencváros Szurkolók Szövetségének (FSzSz) alelnöke, Boros Bánk Levente is, aki vállalhatónak mondta Dámosy terveit.

Gyakorlott sportmenedzser

Az elnökjelölt úgy véli, minél gyorsabban be kell fejezni a megmentőkeresést és nem az ígéreteket lobogtató befektetőktől várni a megoldást, hanem belülről kell tisztába tenni a klubot. Ő háromkategóriás klubmodellt vázolt, ebbe az üzleti potenciáljuk szerint sorolnák a szakosztályokat.

A "Ferencvároshoz ezer szállal kötődő" Dámosy Zsolt először Kovács Kokó István menedzselésével szerzett magának nevet a magyar sportban. A most 46 éves Dámosy 1979 és 1992 között Németországban élt, majd Magyarországon számítástechnikai cégeket alapított és vezetett. Az ökölvívóval való barátsága vezette a sportmenedzselésbe és ma már Erdei Zsolt, Balzsay Károly és Kovács Ágnes ügyeit is intézi aPLUS Sport nevű cégén keresztül. Legutóbbi projektjei között szerepel a Budapesti Farkasok amerikaifutball-csapat alapítása is. A vendéglátóiparban is érdekelt, hiszen Kokóval együtt tulajdonosa a Boxutca étteremnek, valamint Bajorországban van egy magyar szállodája is.

Dámosy két fiú édesapja és már egy kislány nagypapája is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!