Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Törzsasztalban az FTC-elnökjelölt bokszmenedzser

2006.09.24. 21:38
Az Index vendége lesz hétfő 11 órától Dámosy Zsolt, aki nemrég bejelentette, hogy indul az FTC klubelnöki tisztjéért. Kérdezze Kovács Kokó egykori menedzserét, hogyan rángatná ki a csődből a Fradit.

Harmincoldalas programot mutatott be csütörtökön a Ferencváros elnöki tisztéért egyelőre egyedül induló Dámosy Zsolt. Kovács Kokó egykori menedzsere elismerte, neki nincsenek százmilliói az FTC-re, de konkrét tervekkel állt elő a válság megoldására.

Programja bemutatásakor jelen volt a Ferencváros Szurkolók Szövetségének (FSzSz) alelnöke, Boros Bánk Levente is, aki vállalhatónak mondta Dámosy terveit.

Gyakorlott sportmenedzser

Az elnökjelölt úgy véli, minél gyorsabban be kell fejezni a megmentőkeresést és nem az ígéreteket lobogtató befektetőktől várni a megoldást, hanem belülről kell tisztába tenni a klubot. Ő háromkategóriás klubmodellt vázolt, ebbe az üzleti potenciáljuk szerint sorolnák a szakosztályokat.

A "Ferencvároshoz ezer szállal kötődő" Dámosy Zsolt először Kovács Kokó István menedzselésével szerzett magának nevet a magyar sportban. A most 46 éves Dámosy 1979 és 1992 között Németországban élt, majd Magyarországon számítástechnikai cégeket alapított és vezetett. Az ökölvívóval való barátsága vezette a sportmenedzselésbe és ma már Erdei Zsolt, Balzsay Károly és Kovács Ágnes ügyeit is intézi aPLUS Sport nevű cégén keresztül. Legutóbbi projektjei között szerepel a Budapesti Farkasok amerikaifutball-csapat alapítása is. A vendéglátóiparban is érdekelt, hiszen Kokóval együtt tulajdonosa a Boxutca étteremnek, valamint Bajorországban van egy magyar szállodája is.

Dámosy két fiú édesapja és már egy kislány nagypapája is.