Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MU is érintett az angol kenőpénzügyben

2006.09.24. 21:19
A Manchester United labdarúgócsapata is érintett az angol megvesztegetési botrányban, a vizsgálóbizottság már 80 esetben fedezett fel visszásságokat.

Az angol futballszövetség (FA) egyik munkatársa elárulta a vasárnapi bulvárnapnak, a News of the Worldnek, hogy a BBC keddi riportfilmjében megnevezettek mellett érintett az éppen vizsgált kenőpénz- és más korrupciós ügyekben a Manchester United is.

Ide specialisták kellenek

"Lord Stevens, a vizsgálóbizottság vezetője sokkot kapott, amikor felfedezte, hogy milyen sok alkalommal fogadtak el csúszópénzeket edzők és menedzserek" - mondta a meg nem nevezett munkatárs. "A Premier League irányítóinak bűnügyi specialistákat és bankszakembereket is be kell vonniuk a vizsgálatba, hogy fény derüljön a kenőpénzek útjára".

A vizsgálatba várhatóan bekapcsolódik a nemzetközi szövetség (FIFA) is.

Január óta vizsgálódik

A megvesztegetési botrányt a sajtóban tálaló BBC hétfőn találkozik az FA vezetőivel, hogy átadja az edzők, menedzserek és sportvezetők ellen összegyűjtött bizonyítékokat. A televíziós társaság munkatársai több mint fél évig a legkülönbözőbb módszereket bevetve - többek között játékosügynöknek álcázva magukat - gyűjtöttek anyagokat arról, hogy kik és mely élvonalbeli csapatok szegik meg csúszópénzek kifizetésével, illetve elfogadásával az átigazolási szabályokat. Az első információk szerint a címvédő Chelsea, a Portsmouth és a Bolton érintett leginkább az ügyben. A BBC-nek három játékosügynök is korruptnak nevezte Sam Allardyce-t, a Bolton Wanderers szakvezetőjét.

John Stevens, a Scotland Yard korábbi főnyomozója január óta, a másodoszályú Luton Town edzpje, Mike Newell feljelentése óta vizsgálja a játékosokkal 2004-től kötött szerződések körüli visszásságokat. Eredményeiről október 2-án ad részletes jelentést az FA-nek, addig nem kíván nyilatkozni.