Gusztáv
3 °C
7 °C

Az MU is érintett az angol kenőpénzügyben

2006.09.24. 21:19
A Manchester United labdarúgócsapata is érintett az angol megvesztegetési botrányban, a vizsgálóbizottság már 80 esetben fedezett fel visszásságokat.

Az angol futballszövetség (FA) egyik munkatársa elárulta a vasárnapi bulvárnapnak, a News of the Worldnek, hogy a BBC keddi riportfilmjében megnevezettek mellett érintett az éppen vizsgált kenőpénz- és más korrupciós ügyekben a Manchester United is.

Ide specialisták kellenek

"Lord Stevens, a vizsgálóbizottság vezetője sokkot kapott, amikor felfedezte, hogy milyen sok alkalommal fogadtak el csúszópénzeket edzők és menedzserek" - mondta a meg nem nevezett munkatárs. "A Premier League irányítóinak bűnügyi specialistákat és bankszakembereket is be kell vonniuk a vizsgálatba, hogy fény derüljön a kenőpénzek útjára".

A vizsgálatba várhatóan bekapcsolódik a nemzetközi szövetség (FIFA) is.

Január óta vizsgálódik

A megvesztegetési botrányt a sajtóban tálaló BBC hétfőn találkozik az FA vezetőivel, hogy átadja az edzők, menedzserek és sportvezetők ellen összegyűjtött bizonyítékokat. A televíziós társaság munkatársai több mint fél évig a legkülönbözőbb módszereket bevetve - többek között játékosügynöknek álcázva magukat - gyűjtöttek anyagokat arról, hogy kik és mely élvonalbeli csapatok szegik meg csúszópénzek kifizetésével, illetve elfogadásával az átigazolási szabályokat. Az első információk szerint a címvédő Chelsea, a Portsmouth és a Bolton érintett leginkább az ügyben. A BBC-nek három játékosügynök is korruptnak nevezte Sam Allardyce-t, a Bolton Wanderers szakvezetőjét.

John Stevens, a Scotland Yard korábbi főnyomozója január óta, a másodoszályú Luton Town edzpje, Mike Newell feljelentése óta vizsgálja a játékosokkal 2004-től kötött szerződések körüli visszásságokat. Eredményeiről október 2-án ad részletes jelentést az FA-nek, addig nem kíván nyilatkozni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!