Piroska
3 °C
4 °C

Az első elnök lehet, aki visszafelé is énekli a Fradi-indulót

2006.09.25. 15:26
Óvatosan nyilatkozott az Üllői úti ingatlan átvételéről Dámosy Zsolt, a Ferencváros eddigi egyetlen elnökjelöltje. Az egylet élére szerdán választanak új vezetőt és Kovács Kokó, valamint Erdei Zsolt menedzsere már kész programmal rendelkezik. A rendrakást az adósságok újbóli átütemezésével kezdené és a radikális lépésektől sem riadna vissza.

Amióta bejelentkezett a Ferencváros klubelnöki posztjára, Dámosy Zsoltot még nem keresték meg jelentős pénzemberek, hogy befektessenek. Kovács Kokó és Erdei Zsolt menedzsere az Index Törzsasztalában azt is elárulta, egyébként is csak akkor áll szóba bárkivel, ha már tisztán látja a klubon belüli helyzetet, és azt, hogy rend van.

Ha kell radikális lépésekre is hajlandó

Azzal is tisztában van, ehhez radikális megújulásra van szükség a labdarúgó-szakosztályon belül, és a rend felállítása érdekében a legradikálisabb változtatásokra is hajlandó lenne. Ugyanakkor személyét nem félti a várható támadásoktól, hiszen akkor bele se vágott volna az egészbe, de megtette, mert sokkal jobban tartott a klub megszűnésétől.


Az interjúból kiderül, bízik benne, hogy akár politikamentesen is lehet az FTC-t működtetni. Megválasztása esetén nem akar szakosztályokat megszüntetni, esélyt kell adni minden szakosztálynak a túlélésre, újjászületésre, de biztos, hogy a labdarúgáson lesz a fő hangsúly.

Először válságkezelésre van szükség

Gazdasági tervei közül kiderül, először a válságkezelés jönne, ami a tartozások újabb átütemezését jelenti, illetve a kereskedelmi oldal drasztikus megerősítését. Egy kötvény kibocsátásával azonnali készpénz bevételt jelenthet a klubnak. Emellett büszke a labdarúgókra, akik a kiesés után is hitet tettek a klub mellett, és bízik benne, ha sikerül a saját erőből a megtisztulás, 3-4 év múlva már a Bajnokok Ligájában szerepelhet a Ferencváros.

Attól sem tart, hogy pénz nélkül kíván a Fradi élére állni, hiszen a Ferencváros több százezer pártolói között rengeteg pénzes ember található és hatalmas mennyiségű szürkeállomány. Éppen ezért többször is megemlítette, mindenki segítségére számít.

Azonos bánásmód mindenkinek


Az ingatlankérdéssel kapcsolatban elmondta, ha a FTC holnap megkapná a stadion kezelői jogát, évi 150 millió forint újabb terhet vállalna magára. Szakértői csapattal az összes lehetséges alternatívát végiggondolják és december 31-ig egy újra összehívandó küldöttgyűlés elé terjesztik.

A jelenleg is tartó FTC kontra MLSZ vitáról nem akart véleményt formálni, mert nem látja egészen tisztán a részleteket. De bármilyen szomorú, be kell látni, hogy labdarúgó a Zrt. gazdasági állapota nem felel meg a licencelőírásoknak. "Amiért én harcolni fogok, az az, hogy azonos bánásmódban részesüljünk, mint bárki más. Azt pedig kizárt dolognak tartom, hogy valamennyi NB I-es csapat anyagi dolga rendben lenne."

Visszafelé is megy a Fradi-induló

Kitért a Budapest Wolves amerikaifoci-csapatára is, amely teljesen saját erőből három év alatt jutott el oda, hogy 10-12 ember vasárnapi labdázásából 250 fős egyesület lett. Emellett létrejött a 13-15 csapatos magyar szövetség. Ezt a magyar futballban is követendőnek tartaná, amikor pályákat zárnak be, szakosztályokat szüntetnek meg.

Kitért az Üllői úton jelenleg a biztonságért felelős társaságra is, bízva benne, hogy hamarosan eljön az idő, amikor biztonsági emberek nélkül is lehet futballmeccset rendezni Magyarországon. Az egyik hozzászóló fradista kötődéséről kérdezte, mire csak annyit mondott, a '70-es évek végén még a B-középbe járt, és úgy gondolja, nem volt még olyan elnöke se a Fradinak, aki a Hajrá Fradit visszafelé is elénekli.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!