Árpád
-2 °C
4 °C

Törött lábú kapus mellett szerzett gólt a PSV Eindhoven

2006.09.25. 19:51
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a legutóbbi vasárnapot a sportszerűség napjaként hirdette meg, a holland PSV Eindhoven játékosait azonban ez a tény a legkevésbé sem érdekelte. Miután a Den Haag kapusa lábtörése után elterült a tizenhatoson belül, a védelem pedig leállt, Tardelli a kapuba fejelte a labdát.

A bajnoki címvédő PSV Eindhoven a holland bajnokság ötödik fordulójában az ADO Den Haag csapatához látogatott, és nyernie kellett, amennyiben tartani akarta a lépést a legjobbakkal. Annál is inkább, mert a Den Haag eddig nem szerzett pontot.

Fehér Csaba a kispadon ült

Az első félidőben többet támadott a vendégcsapat - amelyik ezúttal is nélkülözte Fehér Csabát -, de a vezető gólt nem tudta megszerezni. A második félidő tizenkettedik percében aztán megtört a jég, de igen sportszerűtlen körülmények között.

Egy felívelt labdára a kapus Postma és az elefántcsontparti Arouna Koné egyszerre indult. Egy hatalmas és elsőre is félelmetes ütközés után a kapus elterült, és feltett kézzel azonnal jelezte, hogy nagy a baj.

Tardelli fejezte be az akciót.

A védelem is hasonlóképpen tett, félreértethetetlenül mutatták, hogy a kapus harcképtelenné vált, mozdulni sem tud, de ez a csatárt nem érdekelte. A továbbpattanó labdát középre ollózta, és ott az érkező csatár, Tardelli közelről az üresen maradt kapuba bólintott.

Eközben már a hazai csapat védelme leállt, és döbbenten figyelték, hogy az eindhoveniek meg sem próbálták kirúgni a labdát, ők zavartalanul folytatták és fejezték be támadásukat. Mintegy öt másodpercük lett volna arra, hogy kipasszolják a labdát.

Eltörött a kétméteres kapus lábszára

A harmincéves Postmát hordágyon kellett levinni, és az első diagnózis kimutatta, hogy a Wolverhamptontól igazolt, kétméteres kapus lábszára eltörött.

Az eset ráadásként azon a vasárnapon történt, amit Nemzetközi Labdarúgó-szövetség a fair play világnapjaként hirdetett meg.

A találkozót a PSV végül 2-0-ra nyerte, miután az ecuadori Mendes is betalált.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?