Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Dámosy Zsolt az FTC új elnöke

2006.09.27. 12:34
Szerdán egyhangúlag szavazott bizalmat Dámosy Zsoltnak a Ferencvárosi Torna Club elnöki posztjára az egyesület új elnöksége. A tizenegy tagú testületet is szerdán választották meg, Albert Flórián tiszteletbeli elnök lett.
A Ferencvárosi Torna Club új elnöksége Dámosy Zsoltot választotta az egyesület elnökévé. A szerdai tisztújító küldöttgyűlésen a szokottnál jóval gyorsabban és a legnagyobb egyetértésben szavazták meg a 11 elnökségi tagot, akik ezt követően az eddig a bokszban szerepet vállaló menedzsernek adtak bizalmat, egyhangúlag.

A rivális is őt támogatta


Dámosy Zsolt

A nyilvános ülésen a másik elnökjelölt, Sipos Jenő visszalépett, arra kérte a tagokat, hogy riválisát támogassák. Ezt követően ellenszavazat és tartózkodás nélkül választották meg Dámosyt.

Az egyesület vezető testületébe, melynek mandátuma 2007. január 31-ig szól, Balogh Ákos, Boros Bánk Levente, Dámosy Zsolt, Hermány Csaba, Kassai György, Kévés György, Kruj Iván, Lányi István, Sipos Jenő, Rieb György és Takács Tibor került be.

Albert meghatározatlan ideig marad tiszteletbeli

Albert Flórián aranylabdás labdarúgót tiszteletbeli elnöknek választották meg a küldöttek, meghatározatlan időre.

A szavazás valójában formaság volt, ugyanis az elnökségi tagságra felterjesztettek közül éppen 11-et támogatott jelöltnek a küldöttgyűlés. Az első rostán már kiesett Bácsalmási Ottó, aki az elnöki posztra is aspirált.

Az FTC eddigi elnöke, a rengeteget kritizált Ináncsi Miklós kedden mondott le a posztról.

800 milliós adósságot kell törleszteni

Dámosynak nem lesz könnyű dolga a mintegy 800 millió forintos adóssággal álló klub újraszervezésénél. Programját a múlt héten ismertette, majd hétfőn az Index-olvasók kérdéseire válaszolt.

A Fradi labdarúgó csapatát a pénzügyi hiányokra hivatkozva az NBI-ből az NBII-be sorolta vissza az MLSZ. A második ligában remekül szerepel a gárda, eddig csak egy meccsét adta döntetlenre, a többit megnyerte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?