Aliz
6 °C
14 °C

Bukaresti futballrangadót vezet egy magyar bíró

2006.09.28. 16:19
Kassai Viktor játékvezető testközelből érezheti meg milyen az, amikor két román élcsapat, illetve annak szurkolótábora feszül egymásnak. A múlt héten nagy balhé volt a Dinamo-Steaua után, a hazai bírófőnök azonban nem félti Kassait, és szerinte az ilyen légkörű meccsekhez hozzá kell szoknia.

A román bajnokság tizedik fordulójának legnagyobb rangadója az éllovas Dinamo Bukarest csatája lesz egy másik bukaresti csapattal, a Rapiddal. A vendég Rapid egyelőre az ötödik helyen áll a tabellán, de tavaly az UEFA-Kupa negyeddöntőjéig menetelt, és pillanatnyilag is érdekelt a csoportkörbe jutásért.

Egyértelmű szakmai kihívás

A találkozónak lesz magyar vonatkozása, ugyanis a Román Labdarúgó Szövetség a magyartól kért és kapott segítséget, magyar játékvezető sípjelére indulhat útjára a labda. A várhatóan felfokozott hangulatú rangadón a FIFA-keret magyar tagja, Kassai Viktor bíráskodik.

Vágner László, a hazai bírók első embere nem félti Kassait, és reméli, hogy Kassai sem fél. "Meg kell szokni az ilyen légkörű találkozókat, önbizalmat ilyen stadionokban lehet szerezni. Szakmailag pedig egyértelmű kihívás, bár nekem nem tisztem minősíteni a két bajnokság színvonalát" - értékelt az Indexnek.

Nagy balhé volt múlt szerdán

A múlt szerdai Dinamo-Steaua mérkőzésen nagy botrány volt, a rendőrség száz szurkolót állított elő. A légkör vélhetően ezúttal sem nélkülözi az ellenségeskedést, igaz a két szurkolótábor korántsem utálja annyira egymást, mint az előző rangadó esetében.

A testület irányítását februárban átvevő Vágner elárulta, hogy már korábban is megkeresték őket, de akkor nem jött létre a megállapodás, szeretnék viszont hosszú távon fenntartani az együttműködést.

Két BL-elődöntő

A magyar bíráskodás tíz évvel ezelőtt élte fénykorát, akkor a '96-os Bajnokok Ligája két elődöntőjét Puhl Sándor illetve Vágner vezette, azóta a magyar játékvezetést hátrébb rangsorolták, a harmadik kategóriáig minősítették vissza. Vagyis pillanatnyilag esély sincs arra, hogy a BL-ben ítélkezzenek a magyarok, az UEFA-Kupa vége felé sem vezethetnek már.

A régi dicsőség visszaállítása

"A célunk nem is lehet más, minthogy visszaszerezzük a régi dicsőségünket, ezért vetünk be mindenféle eszközt. Kassait jelenleg a hazai bíróbizottság a legjobb helyre rangsorolta, ezért igyekszünk megtenni mindent az ő előmenetele érdekében. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a többiekről leteszünk" - összegzett Vágner.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?