Valér
4 °C
8 °C

A szünetben mondott fel az edző

2006.10.02. 19:03
Alig négyhónapnyi munka után, egy végül megnyert kupameccs szünetében mondott fel a svájci Sion futballcsapatának edzője. Az 1986-ban játékosként világbajnok Nestor Clausen indokai nem ismertek.

Holtversenyben, csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a második helyre az újonc FC Sion a svájci első osztályú futballbajnokságban. A genfi csapat emellett a selejtezőből indulva eljutott az UEFA-kupa első fordulójába is, ott azonban kiesett a német Bayer Leverkusen ellen, 1-3-as összesítéssel.

Azt hitték lelkesíteni akar

A hétvégén azonban teljesen váratlanul távozott a csapattal május óta dolgozó Nestor Clausen. Nem akárhogyan, döntését ugyanis a La Chaux-de-Fonds elleni kupamérkőzés szünetében jelentette be. Nem igazán derült ki, hogy miért mondott le ilyen hirtelen az 1986-ban játékosként Maradonáékkal együtt világbajnok Clausen. Annyit mondott az argentin, hogy úgy érzi, már nem áll mögötte minden játékos. Ekkor 0-1-re állt csapata a másodosztályú hazai csapat ellen, majd az osztrák Sanel Kuljic mesterhármasával 3-1-re hozta a Sion a meccset.

Jellemző, a játékosok azt hitték, az edző így akarja kirángatni őket a fásultságból. Azonban Clausen a meccs után kezet fogott a klubelnökkel és azóta is nem hallottak róla.

Pedig az elnök elégedett volt

"Én még nem éltem meg ilyet" - hitetlenkedett a svájci Blicknek a Sion első embere, Christian Constantin. A klubelnök azt mondta, ő személy szerint elégedett volt a munkájával. A Leverkusen elleni kiesés után is támogatta, annak ellenére, hogy a szezon előtt a kupatavasz elérését tűzte ki klubja egyik céljául. Constantin azonban úgy vélekedett, nem volt szerencséjük azzal, hogy már az elején ilyen nehéz ellenfelet kaptak az UEFA-kupában.

Hétfőn már meg is találták Clausen utódját, mégpedig elődje, Christophe Moulin személyében. Ő volt májusig az edző, és azután távozott, hogy feljuttatta a csapatot az első ligába, valamint megnyerte a svájci kupasorozatot.