Sára, Márió
2 °C
6 °C

Beenie lovacska hozta a meccset

2006.10.04. 11:25
A Manchester City edzője, Stuart Pearce rezzenéstelen arccal tulajdonította csapata legutóbbi, Everton elleni pontmentését kislánya játéklovának.

"A meccs előtt azt mondta a kislányom: 'Beenie lovacska melletted, a kulacstartónál akar ülni az oldalvonalnál.' Nagyon nehéz megmondani egy hétéves gyereknek: 'Ez a Premiership, ahol engem úgy hívnak, Psycho és hogy én egy nagyon kemény fickó vagyok.'" - nyilatkozta egy hete Stuart Pearce, az angol első osztályú Manchester City edzője kedves problémáját boncolgatva.

Elképesztően jól játszottak Beenie-vel


Pearce és Beenie (fotó: BBC)

Pearce egy hete még szabadkozott, az Everton utáni nyilatkozatában azonban már nyíltan dicsérte Beenie-t.

"Elképesztően jól játszottunk Beenie-vel a West Ham ellen. A klub utánpótlás-akadémiájáról jött, jobban mondva a lányom képzésén vett részt és eljött velünk az Everton elleni meccsre is. Beenie hozta ma nekünk az eredményt."

Ez már a szombati, liverpooli meccs utáni nyilatkozat a BBC-ről, amikor a 94. percben mentették a találkozót 1-1-re Pearce-ék. Az edző mindezt egyébként teljességgel rezzenéstelen arccal mondta a BBC kamerájának.


Az emlékezetes '96-os gólöröm

Pearce magatartása annál is meglepőbb, mert a játékosként 78 válogatottságig jutó egykori védő mindig is a keménységéről volt híres. Így ragasztották rá a Nottingham Forest - ahol tíz évig játszott - szurkolói a Psycho becenevet ellentmondást nem tűrő játéka miatt. Pearce volt az angol válogatott csapatkapitánya az 1996-os, hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Ott, a Németország elleni elődöntőben belőtte a tizenegyeset, ünneplése pedig szinte emblematikus lett. A Middlesbrough jelenlegi edzője, Gareth Southgate azonban kihagyta, az angolok meg elbukták a döntőt.

Kiosztotta önmagát

Psycho menedzserként is ellentmondást nem tűrő tud lenni. Áprilisban a Middlesbrough elleni hazai 0-1 után mindennek elmondta magát, hogy szégyelli a játékot és nem mer hazamenni a családjához, a feleségéhez.

Érdekes lesz a folyatatás, hogy vajon Beenie valami kabalafigurává növi-e ki magát Pearce mellett. A City a jövő szombaton a Sheffield Unitedet fogadja.