Sára, Márió
2 °C
6 °C

Bűnbak lett Tóth Norbertből Újpesten

2006.10.04. 17:10
Az utóbbi hetekben gyengén futballozó Újpest edzője kitette a keretéből a korábban válogatott Tóth Norbertet. Úgy tudjuk, a középpályás Zalaegerszegre tart.

Nem igazán megy a Borsodi Ligában a tavaly ezüstérmes Újpestnek: másfél hete nyögvenyelősen nyert hazai pályán - a REAC-stadionban - a Pécs ellen, majd a hétvégén döntetlenezett a Paks otthonában. A lilák mindkétszer gyengén játszottak és ennek kedden meglett a következménye, kikerült a keretből a 19-szeres válogatott Tóth Norbert.

Nem illik az értékrendbe

A harmincéves középpályás a juniorgárda, az A2-es csapat edzéseit látogatja a belga edző Valere Billen. "A Tóth Norberttel kapcsolatos döntésnek kifejezetten szakmai okai vannak" - közölték a klub honlapján. Az edző a Nemzeti Sportnak a gyenge szereplés okait boncolgatva azt fejtegette, hogy a megfiatalítás közepette példaképekre van szükség, és Erős Károly, valamint Kovács Zoltán alkalmas erre. Úgy tűnik, Tóth Norbert nem felelt meg ezen a téren, amit a hivatalos oldalon először kommentált Billen. "A döntést azért hoztam meg, mert nem érzem, hogy Norbert számára most igazi kihívást jelentene az Újpest. Nemcsak a játékával van problémám; ő pillanatnyilag más értékrendet képvisel, ami nem illik a mi filozófiánkba."

Üzenet mindenkinek

A klub honlapján a tulajdonos, dr. Kovács Péter már keményebben fogalmazott. "Klubunk vezetése nem asszisztál ahhoz, amit "amit ma futball címen néhány játékos előad. Tóth Norbert száműzése az első keretből üzenet minden egyes játékosnak, hogy befejeződött az az időszak, amikor a nyilvánvalóan gyatra hozzáállást külső körülményekkel magyarázzák. Megdöbbentő számomra, hogy magukat profi labdarúgónak nevező embereknek könyörögni kell, hogy fussanak, illetve alapfeladatokat elképesztő hibaszázalékkal hajtanak végre."

A csapatot rendre fegyelmező Kovács azt is egyértelművé tette, az A2-be való száműzés nem valami letöltendő büntetés, onnan csak úgy lehet visszakerülni, ha ott az adott játékos a legjobb. És ekkor is csak az első keretbe, majd esetleg a kispadra lehet kerülni először. Természetesen ez a folyamat fizetéscsökkentéssel is jár.

Egerszeg?

A sportlapnak Tóth azt mondta, aludnia kell az egészre, mielőtt elhamarkodottan nyilatkozna. Úgy tudjuk, a bajnoki táblázatot vezető Zalaegerszeg már rá is startolt Tóthra, akivel felvették a kapcsolatot. A ZTE lépésében közrejátszhat, hogy hétfőn lábközépcsont-törést szenvedett egyik középpályása, Molnár Balázs.