Mátyás
-6 °C
1 °C

Gera: Bravúr lenne, ha megvernénk a törököket

2006.10.04. 10:17
Gera Zoltán nehezebb meccsre számít szombaton a törökök ellen, mint alig több mint egy hónapja a norvégok elleni volt. Érzése szerint bravúr kell a sikerhez, de az a legfontosabb, hogy mindent kiadjanak magukból a Puskás-stadionban. A magyar tízes kiemelte Bozsik Péter szakmai felkészültségét.

Gera Zoltán a magyar labdarúgó-válogatott mindkét őszi Európa-bajnoki selejtezőjén eredményes volt, a norvégok ellen a négy bekapott gól után ő szerezte - büntetőből - a mieink becsületgólját, a bosnyákok ellen idegenben a második találatot szöglet után érte el.

Emelt fejjel elhagyni a pályát

"Szombaton, a törökökkel szemben nehezebb meccset várok, mint a norvégok elleni volt. Igyekszünk ennek ellenére jó eredményt elérni, és az a fontos, hogy megpróbáljuk a maximumot kiadni magunkból. Ha ezt megtesszük, és netán kikapunk, akkor is emelt fejjel hagyhatjuk el a pályát" - értékelte az esélyeket Gera Zoltán.


Gera volt csapattársával, Gyepes Gáborral a keddi mezátadáson (fotó: MTI)

A törököktől azt várja, hogy próbálnak játszani, aktívabbak lesznek, mint a norvégok, akik szerinte a biztos védekezésre helyezték a hangsúlyt. Elismerte, a védelemnek nem lesz könnyű feladata a technikás és gyors játékosok megfékezésében.

A harmadik hely is bravúr

"Bravúr lenne, ha nyernénk, egyben az is, ha a csoport harmadik helyén végeznénk, mert akkor egy csapatot megelőznénk a török-görög-norvég trióból" - mondta, de arra nem vállalkozott, hogy megtippelje a soron következő két meccsből hány pontot szerez a magyar csapat. Jövő szerdán Málta az ellenfél, a szigetországban.

Kiemelte a csapategységet, és úgy érzi, Bozsik Péter szövetségi kapitány pszichikai szempontból nagyon felkészült, sokat beszélget a játékosokkal. Egy-egy ilyen lelki tréning többet ér, mint maga a labdás edzés.

Nagyobb itthon a nyomás

A kapitány amúgy a zenicai győzelem után úgy nyilatkozott, fizet annak egy vacsorát, aki megmondja, idegenben miért képes a magyar válogatott jobb játékra, mint hazai pályán. Gera az Indexnek elárulta, a csapatból senki sem kapott vacsorát, de szerinte a kapitány pontosan tudja, mi lehetett a baj, és ennek kiküszöbölésén fáradozik.

"Annyi biztos, hogy idegenben nincs rajtunk akkora nyomás, és ez közrejátszhat a jobb szereplésben, de messzemenő következtetéseket nem kell levonni ebből. Korábban voltak olyan meccseink, amikor itthon játszottunk jól. Remélem így lesz szombaton is, és megörvendeztetjük a szurkolóinkat."