Valér
2 °C
8 °C

Hatmilliót kap a magyar válogatott

2006.10.06. 13:08
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Kisteleki István szerint az a legfontosabb a törökök elleni Eb-selejtező előtt, hogy éreztessék a játékosokkal, nem élethalálharc előtt állnak, és hogy enyhe félelemmel fussanak ki a Puskás-stadion gyepére. Bízik a sikerben, és abban is, hogy a nézők a végén nem érzik becsapva magukat.

"Borzalmasan erős a török válogatott, de én győzelmet várok. Bár, őszintén szólva négy ponttal is elégedett lennék, mert akkor az elvárásaink teljesülnének. Versenyben lehetnénk jövő júniusig, amikor két nehéz idegenbeli meccset vívunk, előbb Athénban majd Oslóban" - kezdte az Indexnek a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, Kisteleki István.

Az enyhe félelem hasznos lehet


Kisteleki István (jobbra), mellette egyik elődje, Szepesi György (fotó: MTI)

Az elnök reméli, hogy élvezhető meccset játszik a csapat, és sok lehetőséget teremt magának, amelyeket ki is használ. Úgy érzi, ha enyhe félelemmel, de hatalmas bizonyítási vággyal lépnek pályára Gera Zoltánék, akkor jó eredményt érhetnek el, nyerhetnek.

"A norvégok elleni meccs előtt kissé zaklatott és hektikus volt a felkészülés, túl nagy tét volt a játékosokon, mindenhonnan azt hallották, hogy sorsdöntő meccs előtt állnak. Éppen ezért kértem azt most, hogy lehetőség szerint hagyjuk magukra a játékosokat, ne éreztessük velük, hogy élet-halál harc előtt állnak."

A norvég meccs után helyre kellett tenni a dolgokat

Kisteleki a norvégok elleni 4-1-es kínos újpesti vereség után maga is részt vett a pszichikai felkészítésben, mert meglátása szerint helyre kellett tenni a dolgokat. Most viszont csütörtök estig még nem is találkozott a csapat tagjaival, tudatosan maradt távol.

Az Indexnek elárulta, hogy rég találkozott ilyen jó szellemű társasággal, akik elsőre beleegyeztek abba, hogy a meccspénzüknek mindössze a harmadát vehetik fel a selejtezők után. A többit akkor kapnák kézhez, ha a válogatott kijutna az Európa-bajnokságra. "Az egész keret mintegy hatmillió forintért játszott Boszniában, most is annyit kapnak" - mondta. Könnyen kiszámolható, ha mintegy húsz fősnek tekintjük a csapatot, akkor háromszázezer forintot kapnak egy fellépésért.

Ne érezze a néző becsapva magát

Kisteleki szerint a jegyárak európai szinten normálisak, magyar szinten magasak, ezt ő maga is átérzi. Úgy véli, hogy kiemelt mérkőzés következik, ezért emelték fel az árakat. A legolcsóbb belépő ötezer forint.

"Az a legfontosabb, hogy a néző ne érezze magát becsapva" - jelentette ki, és szerinte rossz üzenete lenne, ha annyiba kerülnének a jegyek, mint az előző selejtezőn.