Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Bozsik: Ki beszélt itt továbbjutásról?

2006.10.07. 23:50
A törökök ellen elveszített Eb-selejtező után a futballválogatott kapitánya nem elsősorban a vereség miatt volt mérges: Bozsik Pétert az bosszantotta, hogy nem játszott ki mindent magából a csapata. A továbbjutásra még maradt matematikai esélye Dárdaiéknak, de Bozsik eleve nem tartotta reálisnak, hogy a csoport első két helyén végezzenek.

"Az bosszant, hogy maradt még bennünk. Benne volt a meccsben a döntetlen" - kezdte a szombati, törökök ellen 1-0-ra elveszített futball-Európa-bajnoki selejtező értékelését a magyar szövetségi kapitány. A sajtótájékoztatón Bozsik Péter, aki a meccs előtt azt mondta, harmadik tétmeccsén 90-95 százalékos teljesítménnyel döntetlen körüli eredmény érhető el, a látottakat hatvanszázalékosnak minősítette.

Változtatni kellett

Az első félidőben nem jött be a tervezett rövidpasszos játék, a törökök ugyanis nagyon agresszívan futballoztak. Ezért legfeljebb két-három átadás után megrekedtek a kísérleteink. Bozsik úgy látta, ebben játékosainak is megvolt a szerepük, ugyanis nem tudták lassítani a játékot az eleve gyorsabb ellenféllel szemben. "Nem jöttek azok az oldalpasszok, amik kellettek volna, aztán meg nem tudtunk a védők mögé kerülni." A kapitány elismerte, egyes szakaszokban futbalistái erejének hetven százalékát kötötte le a védekezés.

A támadójátékkal gond volt

Ezért váltottak a második félidőben arra, hogy inkább a középpályáról való felívelgetésekkel próbálják helyzetbe hozni a csatárokat. Kabát Péter kiválása után érdekeset húzott a kapitány. Bejött Komlósi Ádám, azért, hogy a támadósorba fel tudja tolni Juhász Rolandot. "Voltak ebből lehetőségek, tudtunk így zavart kelteni. Mivel azonban nem lett belőle gólhelyzet, igen, azt kell mondanom, nem jött be ez a változtatás."


Kattintson!

A gólról azt mondta, nem harminc újságíró előtt fogja azt részletesen boncolgatni, de legalább ketten hibáztak abban a szituációban. Őket azonban nem nevezte néven.

Ez volt a február óta dolgozó kapitány első olyan meccse, amin játékosai nem lőttek gólt, ez Bozsik szerint minősíti a támadójátékot. Azonban új ember, például az angol Watfordban szereplő Priskin Tamás beépítésére még várni kell. "Azt hiszem, a mostani támadóink sem olyan idősek, hogy le kellene bármelyikről mondanunk."

Nem ment el a hajó

Bozsik egyértelműen és az eddigieknek megfelelően nyilatkozott arról, hogy a norvégok elleni égés után második hazai vereségünkkel elmentek-e továbbjutási esélyeink. "Itt eleve nem lehetett reális továbbjutási esélyekről beszélni. Nem ment el a hajó, mert a továbbjutásra matematikailag van még sanszunk. De hangsúlyozom, komolyan vett továbbjutási esélyünk már a selejtezősorozat megkezdése előtt sem volt. Én csak a reális dolgokkal vagyok hajlandó foglalkozni. Most a mai vereség bosszant."

Motivációs gondjai nincsenek

Az egyértelmű, hogy motivációs problémák nincsenek a Málta elleni meccs előtt, mondta a kapitány. "Ez a csapat nem azért veszít, mert a játékosai nem hajtanának eléggé."

Egyelőre úgy tűnik, hogy nem súlyos Kabát Péter sérülése: az osztrák Pasching második félidőre beállt játékosát nagyon fájdalmas arccal vitték le hordágyon. A kapitány szerint egy ütközésnél meghúzódott a belső térdszalagja, reméli, nem szakadt.