Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Domenech a labdaszedőket okolja a vereségért

2006.10.08. 17:37
A szombati labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők után Franciaországban Raymond Domenech szövetségi kapitány a skót labdaszedőket szidta, Spanyolországban Luis Aragonés távozását követelik, Görögországban Rehhagel újra "király", de a szakember nem bocsátott meg az őt bíráló újságíróknak.

"Hiába játszottunk szépen, sajnos nem voltunk hatékonyak és a sokkal célratörőbben, agresszívebben játszó skótok megérdemelten nyertek" - mondta Raymond Domenech, a világbajnoki ezüstérmes franciák szakvezetője a skóciai 1-0-ás vereség után.

Provokáltak, időt húztak a labdaszedők

"Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül a labdaszedők viselkedése mellett sem. Szándékosan nagyon lassan adták vissza a labdát, ezenkívül gúnyos megjegyzésekkel provokálták a játékosaimat. Mindez Nagy-Britanniában történt, amelyet az emberek a sportszerűség hazájaként is emlegetnek."

Története leggyengébb rajtjával vágott neki a selejtezősorozatnak a spanyol válogatott, amely 2-0-ra kikapott Svédországban és egy győzelem mellett két vereséggel csak ötödik csoportjában.

Aragones maradni akar

Luis Aragonés szövetségi kapitány már kétszer felajánlotta lemondását, de a spanyol szövetség mindkétszer maradásra bírta. A vasárnapi spanyol lapok a 68 éves tréner távozását követelik, ő azonban ezúttal nem akar lemondani.

"Maradok, mert az elkezdett munkát még nem fejeztük be" - jelentette ki Aragonés. "Rosszul kezdtünk, ez nem vitás, de messze van még a selejtezők vége, biztos vagyok benne, hogy csapatommal kiharcoljuk az Eb-részvételt."

Rehhagel tesz az újságírókra

A magyarokkal azonos csoportban szereplő címvédő görög együttes hazai pályán nyert 1-0-ra Norvégia ellen. A vasárnapi lapok ismét "királyként" emlegetik a német Otto Rehhagelt, akit pénteken még a válogatási elvei miatt bíráltak és azzal vádoltak, hogy nem is ő, hanem a pályaedzője állítja össze a csapatot.

"Ma sem vagyok jobb edző, mint pénteken voltam, ahogy a görög újságírók sem lettek jobbak, mint két nappal ezelőtt" - reagált a lapok kommentárjaira Rehhagel. "Eddig sem az újságírók kegyeit kerestem, ezután sem foglalkozom velük. Engem azért fizet a szövetség, hogy eredményes csapatot állítsak össze, nem azért, hogy a sajtó kedvében járjak."

Roonex lehet az angol bűnbak

Anglia váratlanul gól nélküli döntetlent játszott otthon Macedóniával. Steve McClaren szövetségi kapitány szerint a szigetországban csalódást keltő eredményért a gyenge támadójáték és ebből adódóan Wayne Rooney a felelős, akit a 74. percben le is cserélt.

"Mindenki láthatja, hogy Wayne nincs jó formában. Ettől még ő az elmúlt évtized legnagyobb tehetsége, de miután láttam, hogy egyáltalán nem megy neki, kénytelen voltam a 74. percben lecserélni, hátha a helyére beálló Jermain Defoe el tudja dönteni a meccset. Jermain Macedóniában fontos gólt szerzett, ezúttal nem talált be a kapuba, lehet, hogy korábban kellett volna beküldenem."

Az ukránik mentették meg Donadonit

A világbajnok olaszok először nyertek a nyári, németországi világbajnokság óta, és ennek szombati ellenfelük, a lázas Andrij Sevcsenko nélkül pályára lépő ukránok örültek a legkevésbé. Az eset külön érdekessége, hogy legutóbbi, rendes játékidőben elért győzelmüket is az ukránok ellen aratták, a vb-negyeddöntőben. A győzelemnek köszönhetően "megmenekült" Roberto Donadoni szövetségi kapitány, akit a korábbi eredménytelenség miatt rengeteg bírálat ért.

"Kétségtelen hogy néhány területen még javulnunk kell, de a hozzáállásunk már tetszett. Annak külön örülök, hogy a játék több elemében is a fejlődés jeleit mutattuk. A srácok megértették hogy a vb- n mutatott, világbajnoki csapatszellem elengedhetetlen a sikerhez" - mondta Donadoni a meccs után.