Piroska
-2 °C
5 °C

Csak a bíró nem látta a forduló gólját

2006.10.09. 11:13
Számtalan szép gól született a hétvégi Eb-selejtezőkön, de nagy valúszínűséggel a portugál Cristiano Ronaldo találata kiemelkedik ezek közül. A dolog szépséghibája, hogy bár bent volt a labda, a játékvezető másképp látta, és nem adta meg a gólt.

A szombati labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőkön több meglepő eredmény is született, de az esetek többségében az esélyesebb csapatok diadalmaskodtak. Így volt ez a Portugália-Azerbajdzsán találkozón is, ahol a házigazdák különösebb megerőltetés nélkül nyertek 3-0-ra.


Ronaldo itt a megadott gólját ünnepli (fotó: AFP)

Az eredmény valójában 4-0 is lehetett volna, de az angol Mark Halsey játékvezető érvénytelenítette a találkozó második gólját, mely a forduló találata címet is kiérdemelte volna.

A 26. percben - egy perccel az első gól után - Miguel jobboldali elfutása után adott középre és a túloldalon érkező Deco vállal tette vissza a labdát. Ezt az első gólt jegyző Cristiano Ronaldo a kapunak háttal állva felpörgette magának, majd egy ollózó mozdulattal rúgta kapura. A labda a felső kapufáról a gólvonal mögé csapódot, de sem a játékvezető, sem pedig partjelzője nem látta bent. Pedig mintegy húsz centivel a gólvonal mögött esett le.

A játékvezetői tévedés azonban nem törte le a portugálokat, öt perccel később éppen Ricardo Carvalho révén növelték előnyüket. A második félidőben aztán már csak egy gólt sikerült szerezniük - épp Ronaldo volt eredményes - a minden erejükkel a védekezésre koncentráló azeriek ellen. Szerdán a lengyelek elleni idegenbeli mérkőzésen azonban egy gól is elég lehet a győzelemhez.

A nap lúzere San Marino balhátvédje

A játéknap két legnagyobb arányú győzelmét a horvátok és a csehek aratták. Előbbiek Andorrát, míg Milan Barosék San Marinót verték egyaránt 7-0 arányban. A horvátok meccsének hőse Petric volt, aki egymaga négy gólt szerzett, míg a cseheknél öten osztozkodtak a hét gólon.

Amíg azonban a horvátok különböző szituációk után szerezték góljaikat, addig a csehek valamennyi találata a jobboldalról érkezett a kapu elé. Ez azt is jelenti, a csapat balhátvédje nem volt éppen csúcsformában. Az egyik gól előtt például a 204 centis Kollerral akart ütközni, de méterekre pattant róla.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft