Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Ezek a játékosok még kandelábert is alig láttak

2006.10.09. 15:26
Kisteleki MLSZ-elnök bízott a győzelemben és nem akarta becsapni a nézőket, ezért volt tízezer forint egy jegy az Eb-selejtezőre. Bozsik futballkapitány szerint ennyit tudunk, míg a francia kapitány szerint a labdaszedők miatt kaptak ki Skóciában. Van aki a nyíregyházi szerződésnek is örül, másnak minden pénzt megér, hogy a Fradi ellen játszhat. Lipcsei Tökölit akarja a válogatottba, míg az Újpest tulajdonosa nem vár sokat játékosától, csak fusson. A korábbiakhoz hasonlóan most is összegyűjtöttük az elmúlt hét futballhoz kapcsolódó nyilatkozatait.

"Borzalmasan erős a török válogatott, de én győzelmet várok, hiszen így versenyben lehetnénk jövő júniusig, amikor két nehéz idegenbeli meccset vívunk, előbb Athénban majd Oslóban."
Kisteleki Istvánnak, várakozással teli reménykedése az Indexen a magyar-török Eb-selejtező előtt.

"Az a legfontosabb, hogy a néző ne érezze magát becsapva."
Szintén a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke a meccs előtt, melyre 5, 8, illetve 10 ezer forintért árulták a jegyeket és végül tízezer néző sem volt a stadionban.

"Hol a pénzünk? Hol a pénzünk?"
A nézők spontán válasza Kistelekinek az Eb-selejtező hajrájában.

"A csapat helytállt, de bennem is van hiányérzet. A törököké jobb együttes, mint a miénk, de kis szerencsével egy pont benne volt a meccsben."
Bozsik Péter, a válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozata az RTL Klubnak a törököktől elszenvedett sima vereség után.

"Ez a csapat nem azért veszít, mert a játékosai nem hajtanának eléggé."
Szintén Bozsik a találkozó utáni sajtótájékoztatón, melyen összesen három komolyabb helyzetecskéje volt csapatának. (Index)

"Nem mehetünk el szó nélkül a labdaszedők viselkedése mellett sem. Szándékosan nagyon lassan adták vissza a labdát, ezenkívül gúnyos megjegyzésekkel provokálták a játékosaimat"
Raymond Domenech nyilatkozata, miután csapata, a világbajnoki ezüstérmes francia válogatott 1-0-ás vereséget szenvedett Skóciában. (Index)

"Maradok, mert az elkezdett munkát még nem fejeztük be."
Vázolta fel jövőbeni terveit Luis Aragones, a spanyolok kapitánya, miközben a spanyol sajtó egyértelműen a távozásra szólította fel a svédektől elszenvedett vereség után. (Index)

"Ma sem vagyok jobb edző, mint pénteken voltam, ahogy a görög újságírók sem lettek jobbak, mint két nappal ezelőtt"
A görög kapitány Otto Rehhagel válasza az őt bíráló újságíróknak a norvégok legyőzése után. (Index)

"Meglepetést? - kérdezett vissza meglepetten Sándor István. - Kérem, ne vicceljen! Kiscsapat vagyunk, nincsenek sztárjaink, nincsenek válogatott futballistáink... Miféle meglepetésre készülhetnénk?! A Karcagban környékbeli lelkes amatőrök futballoznak, akik tanítás és munka után szorgalmasan edzenek. Olyan játékosokból áll a csapat, akik még kandelábereket is ritkán láttak, nemhogy villanyfényes mérkőzésen futballoztak volna tízezer ember előtt... A játékosaimra várhat meglepetés, nem a Ferencvárosra."
Vezette fel a Ferencváros-Karcag bajnoki meccset Sándor István, a vendégek edzője a Nemzeti Sportban.

"Ha egy fillért se kapunk, akkor se szomorkodunk, az Üllői úti élmény, a villanyfényes meccs és a tízezer néző minden pénzt megér"
Ugyancsak a karcagi edző a budapesti fellépés előtt.

"Voltak élvonalbeli ajánlataim, mégis a Nyíregyháza mellett döntöttem"
Hangzott Zabos Attila "magyaros" nyilatkozata, miután 26 esztendősen öregnek titulálták az MTK-nál.

"Ha a 2004-es Tököli Attilára gondolok, akkor a jelenkori csatárkínálatot ismerve, egyértelmű, hogy a keretbe bőven beférne ő is."
Lipcsei Péter "bírálata" Bozsik Péter szövetségi kapitány válogatási elveire.

"Hibázni lehet, és még az is belefér, ha valaki rosszul játszik. Futni viszont kötelező, a futást nem lehet elrontani."
Kovács Péter, az Újpest társtulajdonosa többek között ezzel indokolta, miért került a tartalékok közé csapata legtöbbre titulált játékosa, Tóth Norbert.

"A döntést azért hoztam meg, mert nem érzem, hogy Norbert számára most igazi kihívást jelentene az Újpest. Nemcsak a játékával van problémám; ő pillanatnyilag más értékrendet képvisel, ami nem illik a mi filozófiánkba."
A lilák edzője, Valere Billen indoklása ugyanabban a témában.