Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Materazzi: Amit Zidane-nak tényleg mondtam

2006.10.10. 10:50
Kapcsolódók (16)
Hamarosan piacra kerül Olaszországban az "Amit Zidane-nak tényleg mondtam" című könyv, melyben a vb-döntőn lefejelt Marco Materazzi taglalja, miért vetemedhetett tettére francia ellenfele.
Napokon belül megjelenik Olaszországban Marco Materazzi könyve, melyben az olasz futballista 249 lehetőséget vet fel, amit mondhatott Zinedine Zidane-nak a nyári futball-világbajnokság döntőjében.

A nővérét szidta

Az emlékezetes meccsen az aranylabdást kiállították, amikor a hosszabbításban mellen fejelte olasz ellenfelét. Tettét később azzal indokolta, és a tévéfelvételeken is jól látszott, hogy olasz ellenfele valamit beszólt neki.


A legendás mozdulatsor (fotó: AFP)

A sajtó két hónapig találgatta, mi hozhatta ki a franciából az állati reakciót, majd az Inter védője elárulta, Zidane nővérére tett megjegyzést.

A hamarosan piacra kerülő, "Amit Zidane-nak tényleg mondtam" című százoldalas összeállításból kiderül, miket szólhatott volna még be Materazzi.

"Hol van a szegycsont?"

"Hamar meglátja, kedves olvasó, milyen abszurdan szórakoztató ügy áll ön előtt" - írja az inzultáló munkája előszavában, és a Gazzetta dello Sportnak néhány lehetőséget még a megjelenés előtt felfedett.

Potenciálisan elhangozhatott például: "Zidane, hol van a szegycsont?", "Zizou, most elárulom neked, hogy végződik a Lost", illetve Materazzi intellektuális hajlamát érzékeltetendő, "Zidane, a francia filozófia Focault óta undorító!".

Jótékony célra is

Mindez persze csak három lehetőség a 249-ből, amihez külföldön tíz euróért lehet majd hozzájutni. A bevétel egy részét az UNICEF-nek utaltatja át az olasz játékos, és hogy ne kelljen sokat keresni a polcokon, a címlapján a fejelés pillanata látható.

A mű utolsó lapjain, stílusosan a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) ítélete olvasható, melyben a vb napján visszavonult fejelőt három, a felbujtót két meccstől tiltotta el a szervezet.

Totti könyve siker lett, Vialliét betiltották

Materazzi nem az első olasz futballista, aki könyvet ad ki, korábban Francesco Totti saját magát kifigurázva dobta piacra a 100 Totti-viccet tartalmazó füzetet. Nagy sikere miatt azóta ennek második része is megjelent.

A napokban dobta vissza ellenben az olasz ügyészség a volt világklasszis, Gianluca Vialli önéletrajzi művét, mert ügynökéről, illetve annak ügyleteiről hozna nyilvánosságra személyiségi jogokat sértő információkat. "Az olasz meló" című munka Angliában gond nélkül megjelenhetett, Olaszországban csak akkor, ha kihúzzák belőle a rosszallt fejezetet.