Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Bozsik csak későn érezte, hogy baj lehet

2006.10.12. 10:33
A magyar labdarúgó-válogatott gondoskodott arról, hogy az október se múljon el megszégyenítő és arcpirító vereség nélkül. Az Újpest júliusi, a Debrecen augusztusi kupaveresége után a nemzeti csapat szeptemberben a norvégok ellen (1-4) Budapesten sokkolta a szurkolókat, most pedig Máltán. A történelmi 2-1-es vereség után Bozsik Péter szövetségi kapitány nem mondott le.

A sorsolás előtt a hetedik kalapba sorolt Málta ellen a magyar labdarúgó-válogatott valamennyi tagja úgy számolt, hogy meg kell szerezni a hat pontot. Az eddigi Európa-bajnoki selejtezőkön Málta Boszniától 5-2-re kapott ki hazai pályán, majd a törökök ellen zárt kapus meccsen, Frankfurtban maradt alul, a magyarokat azonban általános meglepetésre legyőzte.

Mifsud roppant veszélyes

Bozsik Péter szövetségi kapitány így értékelt az MLSZ honlapján a 2-1-re elveszített mérkőzés után: "Nagyon nehéz egy ilyen mérkőzés után nyilatkozni. Nem kezdtünk rosszul, viszonylag jól járattuk a labdát, sőt, a máltaiak első gólja után is úgy gondoltam, hogy - bár a találat megfogott minket - még megszerezhetjük a győzelmet. Egyenlítettünk is, ám ekkor már látszott, hogy Mifsud roppant veszélyes, és villámgyors megindulásaival meg tudja zavarni két fiatal, sokszor rosszul helyezkedő középhátvédünket, Juhászt és Vanczákot."

Arról nem beszélt, hogy miért nem készültek fel arra, hogy a máltaiak egyetlen számottevő játékosa, a norvég Lilleström csatára ilyen stílusban játszik. Arról sem beszélt, hogy egyáltalán mi lehetett a mieink taktikája.

"A kiállítás után aztán már éreztem, hogy akár baj is lehet - és az is lett. Sajnálom, hogy a második félidő szintén biztató kezdete után ismét hibákat követtünk el, és megadtuk a sanszot a taktikusan és okosan játszó hazaiaknak a győzelemre. A máltaiak éltek is az eséllyel" - tette hozzá.

Bozsik higgadt, Kisteleki dühös

Megjegyezte még, hogy a második gól után fejetlenül rohantunk előre, az MTI-nek elismerte, a máltaiak jól használták ki a szabad területeket és nagyszerűen ívelték be a magyar védelem mögé a labdákat.

Az Index úgy tudja, Bozsik higgadtan viselte a vereséget, Kisteleki Istvánt viszont megviselte a történelmi kudarc. Legalább annyira, mint a macedón Szkopje elleni bukás a Debrecen tulajdonosát, Szima Gábort.

Máltát egyébként nem lakja 400 ezer ember, vagyis kevesebben laknak a két szigetből álló miniállamban, mint Miskolcon és Debrecenben.