Auguszta
-4 °C
2 °C

Kárpótlást követelnek a sérültekért a klubok

2006.10.13. 13:14
Az Atletico Madrid és a Liverpool vezetősége is komoly kártérítést követel a nemzeti szövetségektől, miután két játékosuk is megsérült válogatott találkozón. A spanyoloknál az argentin Maxi Rodriguez, míg az angoloknál a holland Dirk Kuyt sérülése váltott ki komoly gondokat.

Kártérítést kér a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségtől (FIFA) az Atletico Madrid, mert argentin válogatott játékosa, Maxi Rodriguez súlyos sérülést szenvedett a szerdai, Spanyolország elleni barátságos labdarúgó-mérkőzésen. A középpályás - aki tavaly nyáron, az Espanyoltól igazolt a fővárosi piros-fehér-kék gárdához - az összecsapás 16. percében szenvedett térdszalagszakadást a bal lábában és legalább hat hónapig nem léphet pályára.

Hatmillió eurót kérnek

"Maxi Rodriguez kiesése hatmillió euróba kerül nekünk, ezt az összeget szeretnénk viszontlátni. A FIFA-tól vagy az érintett szövetségektől várjuk a kártérítést" - mondta Miguel Angel Gil Marin, az Atletico igazgatója.

A Marca egyenesen odáig merészkedett, hogy Angel Maria Villar RFEF-elnök lemondását követeli. "Ebben a szövetségben csak kontármunkát végeznek" - írta az újság. (A spanyolok győzelme nagy valószínűséggel megmentette a szövetségi kapitány Luis Aragonest is, akit a szombati svédektől elszenvedett Eb-selejtezőbeli vereség után többen is lemondásra szólítottak fel.)

Fű sem volt a pályán

A helyi sajtó részben a spanyol szövetséget (RFEF) tartja felelősnek az esetért, mert egy olyan stadionban rendezte meg az összecsapást, amely egybehangzó vélemények szerint alkalmatlan volt a játékra. Az éppen elkészült murciai létesítmény pályáján állítólag még nem nőtt ki teljesen a fű.

Az Atletico egyébként nem egyedül van ebben a "harcban", hiszen Rafa Benitez, az FC Liverpool labdarúgócsapatának spanyol vezetőedzője szerint is komoly változtatásokra lenne szükség a klubok és a nemzeti együttesek viszonyában. Véleménye szerint ez elsősorban a játékosok válogatottbeli kötelezettségeit illeti.

Vállaljanak felelősséget a válogatottak is

Az UEFA-kupa és Bajnokok Ligája diadallal is büszkélkedő spanyol edző azután borult ki, hogy csapatának nyáron szerződtetett holland játékosa, Dirk Kuyt szombaton bokasérülést szenvedett a Bulgária elleni 1-1-re végződött selejtezőn.

Benitez szerint a nemzeti szövetségeknek sokkal nagyobb felelősséget kellene vállalniuk a játékosokért a nemzetközi mérkőzések heteiben. Egész pontosan a válogatottaknak kompenzációt kellene fizetniük a kluboknak, azaz, ha megsérül válogatott meccsen, hazája szövetsége folyósítsa jussát, amíg ismét nem szerepelhet tétmérkőzésen.