Gusztáv
-4 °C
1 °C

Supka Attila lett a Honvéd új edzője

2006.10.17. 14:32
Az elmúlt két szezonban a Debrecennel bajnoki címet szerző Supka Attila lesz a felelős a szakmai munkáért Kispesten, miután Aldo Dolcetti lemondott a csapat vezetőedzői posztjáról.

Lemondott posztjáról Aldo Dolcetti, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője. Utódja Supka Attila lett. Erről a klub tájékoztatta az MTI-t. A fővárosi csapat - amely a legutóbbi fordulóban, szombaton 2-0-ra legyőzte a vendég Sopront - jelenleg a tizedik helyen áll, kilenc mérkőzésből szerzett 11 ponttal.

Az új tréner, Supka Attila nem ismeretlen a Honvédnál: 1974 és 1984 között ebben a csapatban játszott. Előbb a Békéscsabánál volt edző, majd az elmúlt két idényben a Debrecent vezette bajnoki címig. A DVSC-től augusztus 8-án menesztették.

"Most, amikor a Honvéd egy sikersorozatot kezdett el, úgy érzem nem hagyom cserben az együttest azzal, hogy más elfoglaltságot keresek" - mondta Aldo Dolcetti a klub honlapján. A klub vezetősége köszönetét fejezte ki azért a kemény és eredményes munkáért, amit a Honvédban folytatott és további sok sikert kíván neki a jövőben.

"Nagy várakozással tekintek az új munka elé" - mondta kinevezését követően Supka Attila. "Ebben a klubban nőttem fel, itt lettem felnőtt futballista, az ifiben együtt játszottam például Détári Lajossal, a felnőttcsapatba pedig Tichy Lajos tett be, s együtt léphettem pályára többek között Pintér Sándorral, Kocsis Istvánnal és Esterházy Mártonnal. Edzőként igyekszem minél sikeresebben szerepelni a csapattal, a tulajdonosok ehhez megteremtették a biztos hátteret, s komoly célkitűzéseik vannak. Aldo Dolcettivel is beszéltem, egyeztettünk az együttessel kapcsolatban" - mondta az új edző.

Az eddigi edzőváltások a Borsodi Liga jelenlegi idényében:
augusztus 8., Debrecen: Supka Attila helyett Miroslav Beranek (augusztus 12.)
augusztus 9., Sopron: Selymes Tibor helyett Roberto Landi
augusztus 30., REAC: Urbán Flórián helyett Aczél Zoltán (szeptember 2.)
szeptember 12., Sopron: Roberto Landi helyett Selymes Tibor
október 17., Budapest Honvéd: Aldo Dolcetti helyett Supka Attila