Valér
2 °C
8 °C

Gera gólt lőtt és nyert Király ellen

2006.10.18. 01:10
Idegenben verte 2-0-ra a Crystal Palace-t, Király Gábor csapatát a West Bromwich Albion, amelynek vezető találatát Gera Zoltán szerezte.

Egy év szünet után újra szembe került egymással a magyar futballlválogatott két meghatározó alakja, Király Gábor és Gera Zoltán. Az angol másodosztályban kedden játszották a Crystal Palace-West Bromwich Albion találkozót - alig egy héttel a magyar nemzeti csapat máltai szégyenteljes veresége után. Mindkét játékos kivette a részét a 2-1-es égésből.

Gera villogott

Király londoni klubja már az előző szezont is a Championshipben tölötte, míg a birminghami együttes idén esett ki a Premier League-ből. Egyik csapat sem rajtolt ellentmondást nem tűrően, ami a WBA-nál Bryan Robson edző állásába is került. A West Brom hosszú idő után találta meg a skót Hiberbiannál utódját, Tony Mowbray-t, aki még nem vette át az irányítást, kedden viszont már az eddigi megbízott edző, Nigel Pearson sem ült le a kispadra.

A West Brom amúgy jó passzban van, a hétvégén Geráék 5-1-re győztek az Ipswich vendégeként. A Palace szombaton hazai pályán kapott ki a listavezető Cardifftól.

A meccset Gera távoli lövése vezette be és a WBA lendületben is maradt. A vezetést is a vendégcsapat szerezte meg: az első félidő hosszabbításában egy gyorsa akció végén Gera egy szép szóló után mattolta Király Gábort. A szünet után tovább romlott a Palace helyzete, mert az előző gólban is szerepet vállaló Jason Koumas ezúttal a fejjel eredményes Diomansy Kamarát szolgálta ki.

Négyből három csapat rájátszást érő helyen

A WBA ezzel előrébb lépett és már harmadik a táblázaton; ez a szezon végén automatikus feljutást nem érne, csak a rájátszásra jogosítana. A Palace viszont csúszik vissza és tizenkét forduló után csak a tizenegyedik, igaz, még 34 forduló hátra van.

Jó pozícióban van a másik két magyar érdekeltségű Championship-csapat is. A Gyepes Gábort és Rósa Dénest ezúttal sem szerepeltető Wolverhampton Wanderers 1-0-ra győzte le a Coventryt haza pályán és negyedik. A Plymouth Argyle a hatodik, vagyis még szintén rájátszást érő helyen áll; Buzsáky Ákos a 73. percig a pályán volt a Barnsley elleni, idegenbeli 2-2 során.