Klaudia
-4 °C
2 °C

Ebben a szezonban is lesz Fradi-Újpest

2006.10.19. 22:53
Az Olaszliszkán meggyilkolt férfi családjának megsegítésére játszik majd egyelőre meg nem határozott időpontban jótékonysági meccset a jelenleg másodosztályú Ferencváros és legnagyobb ellenfele, az Újpest.

Az Újpest FC elfogadta a Ferencváros meghívását arra a jótékonysági labdarúgó mérkőzésre, amelyet az Olaszliszkán brutálisan agyonvert férfi családjának megsegítéséért játszhat a két csapat. A mérkőzés időpontja egyelőre nem ismert.

A szerencse dönt, mikor

Dányi Szilárd, az Újpest FC ügyvezető igazgatója és Dámosy Zsolt, az FTC elnöke abban állapodott meg, hogy amennyiben a két klub a Magyar Kupa következő körében egymás ellen mérkőzik, akkor a kupameccs bevételének meghatározott részét fordítják a nemes célra - jelentette mindkét klub hivatalos honlapja.

Ha a sorsolásnál elkerüli egymást a két csapat, akkor a Ferencváros és az Újpest még az idén barátságos mérkőzést vív egymással, és a jótékonysági meccs teljes bevételét kaphatja meg az elhunyt családja.

Folytatják a pereskedést

A Fradi elnöksége elnöksége csütörtökön úgy döntött, folytatja a pereskedést a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) ellen. A testület közleménye szerint: "Három egymástól teljesen függetlenül eljáró mértékadó ügyvédi iroda véleményezte a Ferencváros kontra MLSZ ügyet, ezek alapján a Ferencváros nyugodt lelkiismerettel várja a másodfokú fegyelmi határozatot, illetve bírósági ítéletet".

Az FTC biztos abban, hogy az MLSZ jogtalanul, súlyos eljárási hibákat elkövetve hozta meg a vitatott határozatait, és mindezek tükrében szintén jogellenes módon szankcionálta fegyelmi határozatában a sportszervezetet". Az egyesület éppen ezért minden fórumon megvédi az igazát, s a maga eszközeivel véget kíván vetni az MLSZ törvénysértő gyakorlatainak, egyben azt szeretné, ha a sportág honi vezetése szakmai önvizsgálatot tartana és felülbírálná korábbi álláspontjait.

A zöld-fehérek többek között azt kifogásolják, hogy három nappal a bajnoki rajt előtt, ismeretlen összetételű testület döntött a Ferencváros kizárásáról.

Az európai nagyklubokhoz fordulnak

A ferencvárosiak mindent megtesznek azért, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) és az európai futballszervezet (UEFA) is értesüljön a helyzetről. Ennek érdekében felvették a kapcsolatot az európai élklubokat tömörítő G14 nevű szervezettel, melynek Karl-Heinz Rummenigge a vezetője.