Szilárda
0 °C
6 °C

Mourinho: Az 1-0 kevés

2006.10.19. 09:56
Örült a győzelemnek és a játéknak, az 1-0-ás különbségnek kevésbé José Mourinho Chelsea-edző, miután csapata hazai pályán verte a BL-címvédő Barcelonát a sorozat szerdai játéknapján. A tréner a klub kedden, autóbalesetben meghalt alkalmazottjának ajánlotta a győzelmet, majd kijelentette: nem szerződteti Fabien Barthezt két sérült kapusa helyére.
Elégedetlen volt a Chelsea 1-0-ás Barcelona elleni sikerével a szerdai, londoni BL-csoportmeccs után José Mourinho, az angol klub edzője. A tréner szerint több góllal kellett volna nyerniük.

Csoportgyőztes lehet a Chelsea

"Sajnálom, hogy nem tudtuk eldönteni a meccset, mert sok-sok helyzetünk volt, hogy berúgjuk a második gólt. A két csapat közötti különbséget látva az 1-0 kevés" - nyilatkozta a találkozó után a portugál szakember.

A Chelsea három meccs után százszázalékos a BL-ben, vezeti csoportját.

"Nagyszerű ez a győzelem, a három pontnak örülök, és annak is, ahogy megszereztük. Most már a csoport megnyerésére kell koncentrálnunk" - idézte Mourinhót a BBC.

Gyászolnak a londoni klubnál

A csapat szombati bajnokiján elveszítette két legjobb kapusát, az első számú Petr Cech egy véletlen ütközésnél koponyatörést szenvedett, és meg kellett műteni, cseréje, Carlo Cudicini beállt a helyére, majd a levegőben találkozott egy védővel, és elájult. A cseh kapusnak legalább fél évet kell kihagynia, az olasz a hétvégén valószínűleg már játszhat, de a harmadik számú portugál Hilario szerdán jól helyettesítette.

"A győzelmet nem csak a sérült kapusainknak, hanem Vicky Buchanannek ajánlom - mondta váratlanul a sajtótájékoztatón Mourinho. - Szörnyű, ami történt, kedves lány volt, a klubért dolgozott, rengeteget segített az edzéseknél. Rá kell most gondolnunk."

Kiderült, Vicky Buchanen a Chelsea-staff tagja volt, de kedden autóbalesetben meghalt.

Barthez nem kell

Hilario meggyőző volt, de két kapussal kockázatos tovább szerepelni, a jelenlegi harmadik, a belga Makaba-Makalamby húszéves tapasztalatlan, így a londoni kékek várhatóan igazolnak valakit. Szerdán felmerült, a néhány hete szerződés híján visszavonult Fabien Barthez a kiszemelt.

"Ötven ügynök hívogat minket, és ha velünk beszélt, hívja a sajtót is. Nekünk viszont harmadik kapus kell, nem Barthez" - zárta ki a francia világbajnok leigazolását az edző.

Rijkaard szerint Drogba volt a kulcs
Higgadtan nyilatkozott a Chelsea elleni vereség után Frank Rijkaard, a Barcelona edzője. A szakember nem saját csapata visszafogottabb teljesítményével foglalkozott, inkább az ellenfelet dicsérte: "Szoros, kiegyenlített meccs volt, amíg Drogba el nem döntötte. Azt hiszem, jó döntés volt, hogy kockáztattam, átálltunk három védőre, hogy megpróbáljunk valamit elérni. De a Chelsea nagyszerű csapat, nehéz ellene játszani, főleg, ha előnybe kerül."